VPT: Kauno rajono valdžia privalo nutraukti konkursą, kuris pritaikytas tik „Kauno dienai“ | Kas vyksta Kaune

VPT: Kauno rajono valdžia privalo nutraukti konkursą, kuris pritaikytas tik „Kauno dienai“

BNS 2016/04/20 19:38
Archyvo nuotr.

Kauno rajono valdžios skelbto 180 tūkst. eurų vertės jos veiklos viešinimo konkurso sąlygos buvo pritaikytos tik dienraščiui „Kauno diena“, todėl savivaldybė dirbtinai apribojo tiekėjų konkurenciją ir pažeidė skaidrumo principus, paskelbė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

„Viešųjų pirkimų tarnyba, patikrinusi savivaldybės administracijos vykdomą supaprastintą atvirą konkursą (…), konstatuoja, kad pirkimas buvo pritaikytas dienraščiui „Kauno diena“, kurį valdo „Diena Media News“, – trečiadienį pranešė VPT.

Pasak tarnybos, konkurso sąlygose nurodyta, kad savivaldybė informaciją gali talpinti tik dienraštyje, kuris leidžiamas Kaune ir rajone mažiausiai šešias dienas per savaitę, ne mažesniu nei 17 tūkst. egzempliorių tiražu, o tokius reikalavimus atitinka vienintelė „Kauno diena“.

VPT įpareigojo savivaldybę nutraukti pirkimo procedūras.

„Kauno dieną“ leidžia „ Diena Media News“, taip pat valdanti dienraštį „Klaipėda“, savaitraštį „Klaipėda“ rusų kalba, žurnalą „TV diena“, interneto naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt ir klaipeda.diena.lt.

50,15 proc. „ Diena Media News“ akcijų valdo viešųjų ryšių specialisto Eimunto Silvestro Akromo kontroliuojama bendrovė „Sunra“, 35,7 proc. – Džeraldas Daukša, 9,4 proc. – bendrovė „Stornas“, o 4,7 proc. – Angelė Dementavičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA