Ką daryti gavus teismo sprendimą už akių | Kas vyksta Kaune

Ką daryti gavus teismo sprendimą už akių

Asociatyvi SXC nuotr.


Prieš pora dienų sužinojau, kad teismas priėmė sprendimą už akių, kuriuo priteisė man didelę skolą, kuri yra visiškai nepagrįsta, nes paskaičiuota už nuomą buto, kuriame negyvenu daugiau nei metus. Apie vykusį teismą nieko net nežinojau, kadangi teismo dokumentai buvo siųsti adresu, kur jau seniai nebegyvenu. Ar dar galiu kažkaip pakeisti teismo sprendimą?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Šalis, dėl kurios priimtas sprendimas už akių, turi teisę per dvidešimt dienų nuo šio sprendimo priėmimo dienos paduoti sprendimą už akių priėmusiam teismui pareiškimą dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo LR Civilinio proceso kodekso 287 straipsnyje nustatyta tvarka.

Pareiškime, dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo, turi būti nurodytos aplinkybės, liudijančios neatvykimo į teismo posėdį ir teismo neinformavimo iki teismo posėdžio priežasčių svarbumą, taip pat įrodymai, pagrindžiantys šias aplinkybes; aplinkybės, galinčios turėti įtakos sprendimo teisėtumui ir pagrįstumui, bei įrodymai, patvirtinantys šias aplinkybes, kadangi teismas nagrinėjantis pareiškimą dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo turi įvertinti tiek aplinkybes, susijusias su asmens, prieš kurį priimtas sprendimas už akių, pasyvumu, tiek su teismo sprendimo už akių pagrįstumu, t. y. spręsti, ar šalis į teismo posėdį neatvyko dėl svarbių priežasčių, apie kurias negalėjo laiku pranešti teismui, ir ar pareiškime nurodyti įrodymai gali turėti įtakos priimto sprendimo už akių teisėtumui ir pagrįstumui.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Dėl asmeninių konsultacijų ir teisinių paslaugų suteikimo prašome kreiptis telefonu 8 671 29151 arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA” Kaune, Kanto g.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA