„Lidl Lietuva” švenčia pirmąjį atidarymą | Kas vyksta Kaune

„Lidl Lietuva” švenčia pirmąjį atidarymą

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio rytmetį Kauno rajone oficialiai atidarytas bendrovės „Lidl Lietuva“ logistikos centras. Iš čia Lietuvos bei užsienio gamintojų prekės bus tiekiamos į „Lidl“ parduotuves, kurios jau netrukus atvers duris šalies pirkėjams.

„Aš labai džiaugiuosi pristatydamas pirmąjį mūsų logistikos centrą Baltijos šalyse. Šiandien mes esame labai moderniame pastate, nes iš šio logistikos centro keliaus prekės į parduotuves visoje Lietuvoje. Tai vienas svarbiausių žingsnių pradedant kompanijos veiklą Lietuvoje.

Logistikos centro atidarymas atveria finišo tiesiąją ruošiantis pakviesti Lietuvos gyventojus į naująsias „Lidl“ parduotuves. Motyvuotas kolektyvas ir racionalūs logistikos sprendimai padės įgyvendinti mūsų kaip prekybos tinklo siekį – siūlyti savo pirkėjams geros kokybės prekes palankiomis kainomis“, – spaudos konferencijos metu teigė Radostin-Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius.

Tarptautinės prekybos įmonės logistikos centras, kurio vertė siekia per 38 mln. eurų, yra vienas iš moderniausių tokio tipo objektų Baltijos šalyse. 2016 m. čia planuojama sukurti iš viso per 100 naujų darbo vietų. Šešių futbolo aikščių dydžio – 42 800 m2 – statinyje įrengtos įvairių funkcinių galimybių sandėliavimo patalpos ir biurai. 14 tūkst. m2 užima šaldomos erdvės.

Pastate įrengti LED šviestuvai padeda taupiai naudoti elektros energiją. Šaldymo įrenginiuose pasitelkiami išimtinai natūralūs šaltnešiai, o vėsinimo ir šaldymo procesų metu pagaminta šiluma naudojama kitoms logistikos centro erdvėms šildyti. Įdiegta atliekų tvarkymo metodika padeda surūšiuoti ir tolesniam perdirbimui paruošti pakavimo medžiagas. Be to, bendrovė naudoja elektros energiją, gaminamą mūsų šalyje iš atsinaujinančių išteklių. Dėl savo techninių ir valdymo ypatumų „Lidl Lietuva“ logistikos centras pelnė tarptautinį „BREEAM In-Use“ sertifikatą, kuriuo ženklinami pastatai, darantys mažiausią poveikį aplinkai.

Marius Kybartas, „Lidl Lietuva centrinės tarnybos vadovas, atsakingas už „Lidl Lietuva“ plėtrą, logistiką ir antrinių žaliavų valdymą, pristatydamas “Lidl” papasakojo, kad kol kas veiklą vykdo 27-iose Europos šalyse, tačiau planuojama plėstis į Serbiją ir JAV. Prekybos tinkle viso veikia 140 logistikos centrų. Pagal parduodamų masito produktų skaičių, „Lidl“ užima ketvirtą vietą pasaulyje.

M.Kybartas patvirtino, kad „Lidl Lietuva“ prekybos tinklas startuos šiais metais, o pirkėjai galės įsigyti per 1600 produktų. Planuojama, kad iki metų pabaigos prekybos tinkle dirbs per 1300 darbuotojų, o iki metų pabaigos duris atvers apie 20 prekybos centrų.

„Lidl Lietuva“ įmonė įkurta dar 2002-iais, tačiau dėl ekonominės situacijos rinkoje 2006-iais naujos įmonės veikla pristabdyta. 2010-iais “Lidl Lietuva” atnaujino veiklą, 2013-iais pastatyta pirma parduotuvė Vilniuje, Šeškinėje, o 2015-ųjų rugpjūtį baigtos statybos Kauno rajone, Ramučiuose.

Konkreti „Lidl“ prekybos tinklo atidarymo Lietuvoje data bus paskelbta užbaigus parengiamuosius darbus.

Vėliau pateiksime nuotraukų galeriją, kaip atrodo logistikos centro vidus. Nuotraukų galeriją planuojame paskelbti iki 11 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA