Ūkio ministras įvertino verslo ir turizmo perspektyvas Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Ūkio ministras įvertino verslo ir turizmo perspektyvas Kauno rajone

R.Tenio nuotr.

Ketvirtadienį ūkio ministras Evaldas Gustas lankėsi Kauno rajone.

Pirmoje dienos pusėje jis dalyvavo logistikos centro „Lidl“ atidaryme Ramučiuose. Vėliau vyko į Raudondvario dvarą, kur buvo pristatyti svarbiausi Kauno rajono turizmo projektai.

Turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė nagrinėjo turizmo rinkodaros tendencijas, o viceministrė Rasa Noreikienė – tikslinių Lietuvos eksporto rinkų plėtros projektą.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis pristatė svarbiausius turizmo srityje nuveiktus darbus: Raudondvario dvaro pritaikymą visuomenės reikmėms, Mažąjį Pakaunės turizmo žiedą, kuriamus ir planuojamus turizmo infrastruktūros objektus.

Vėliau visi išvyko į Kulautuvą. Šis miestelis tarpukariu buvo laikoma vienu geriausių Lietuvos kurortų, todėl Kauno rajono savivaldybė siekia susigrąžinti šį vardą.

Kurorto statusas suteikiamas gyvenamajai vietovei, kurioje yra moksliškai ištirtų ir pripažintų gydomaisiais gamtinių veiksnių – mineralinių vandenų, gydomojo purvo, rekreacinių želdinių, vandens telkinių – taip pat išplėtota infrastruktūra naudoti šiuos veiksnius gydymo, turizmo ir poilsio reikmėms.

Kulautuva atitinka šiuos kriterijus. Miestelyje rasta mineralinio vandens, artimiausiu metu planuojama gręžti gręžinį.

Gegužės pradžioje Kulautuvoje bus atidaryta viena moderniausių šalyje LSMU klinikų Kulautuvos reabilitacijos ligoninė. Gyvenvietei patrauklumo suteikia ne tik pušynas, bet ir sveikatingumo trasos, ES reikalavimus atitinkantis paplūdimys, prieplauka, tiesiami dviračių takai. Tūkstančius dainuojamosios poezijos mėgėjų sutelkia kasmet vykstantis bardų festivalis „Akacijų alėja“.

„Kauno tiltų“ bendrovė pradėjo rekonstruoti 2,1 km kelio atkarpą nuo Kauno – Jurbarko plento iki miestelio centro, šalia kurios drieksis dviračių ir pėsčiųjų takas. Darbus planuojama baigti jau šiemet.

Savivaldybė yra parengusi Kulautuvos kurorto teritorijos planą, į kurį patenka ne tik Kulautuva, bet ir dalis Kačerginės bei Zapyškio seniūnijų.

Kulautuvos kurortinė teritorija bus svarbi kuriamo Mažojo Pakaunės turizmo žiedo dalis. Maždaug 40 kilometrų ilgio dviračių takas drieksis nuo Kauno pro Kačerginę iki Zapyškio.

Dešiniajame Nemuno krante jis jungs Kulautuvą, Netonis, Raudondvarį, Šilelio kaimą ir Žemutinius Kaniūkus. Dviračių takų jungtimi taps ties Zapyškiu ir Kulautuva per Nemuną įrengtas lynų keltuvas. E. Gustas susipažino su šio įrenginio projektu ir apžiūrėjo vietą, kurioje jį planuojama statyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA