Atliks tyrimą, ar KTU rektoriaus rinkimai vyksta pagal įstatymus | Kas vyksta Kaune

Atliks tyrimą, ar KTU rektoriaus rinkimai vyksta pagal įstatymus

BNS 2016/04/13 23:17
Archyvo nuotr.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas paprašė akademinės etikos kontrolieriaus Vigilijaus Sadausko atlikti tyrimą, ar Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus rinkimai vyksta pagal įstatymus.

Komiteto pirmininkas „darbietis“ Raimundas Paliukas BNS sakė, kad komiteto posėdyje trečiadienį išsiskyrė teisininkų nuomonės dėl to, ar senos sudėties taryba gali rinkti naują rektorių.

„Komiteto posėdyje šiandien kilo diskusija dėl KTU rektoriaus rinkimų, bet mes komitete nepriėmėme jokio sprendimo, tik įpareigojome akademinės etiko kontrolierių atlikti tyrimą dėl šito konkretaus atvejo ir išvadas pristatyti komitetui. Mes, komitetas, nesame teisininkai, mes negalime nuspręsti“, – teigė R.Paliukas.

KTU rektoriaus rinkimai suplanuoti gegužės 12 dieną. Juose norintys dalyvauti kandidatai paraiškas turi pateikti iki balandžio 22 dienos.

R.Paliukas sakė, kad Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba išvadas turėtų pateikti dar iki rektoriaus rinkimų.

„Faktiškai tyrimui data yra mėnuo, bet mes patikslinsime, kad greičiau padarytų“, – aiškino komiteto pirmininkas.

Paklaustas, ar komitetas svarsto inicijuoti KTU rektoriaus rinkimų stabdymą, R.Paliukas sakė kol kas laukiantis akademinės etikos kontrolieriaus išvadų.

„Mes dabar lauksime išvadų, dabar aš nieko negaliu pasakyti – nei taip, nei ne“, – BNS teigė R.Paliukas.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius V.Sadauskas savo ruožtu teigia, kad net jam nustačius pažeidimus, veiksmų stabdant rinkimus imtis jis pats negalėtų.

„Kontrolierius jeigu ir konstatuotų, kad sudarant tarybą pažeistas akademinės etikos principas ar procedūros, steigėjas turėtų teisę priimti vieną ar kitą sprendimą. Kontrolierius jokiu atveju negalės sakyti, kad jūs panaikinkite tą tarybą, darykite kitaip ir panašiai“, – aiškino V.Sadauskas.

Valstybinių universitetų steigėjas yra Seimas.

Šiuo metu KTU rektoriaus pareigas eina Petras Baršauskas.

Diskusijų dėl teisės senos sudėties tarybai rinkti naują rektorių buvo kilę ir pernai rudenį renkant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vadovą. Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra paskelbęs, kad šio universiteto tarybos sprendimas skelbti rinkimus buvo nepagrįstas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA