Policija pradeda patruliavimo motociklais sezoną | Kas vyksta Kaune

Policija pradeda patruliavimo motociklais sezoną

Policija.lt nuotr.

Balandžio 15 d., Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, eismo saugumą šalies keliuose prižiūrintys ir patruliuojantys motociklais, pradeda 2016 metų sezoną. Penktadienį per Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vartus į šalies kelius išriedės motopatruliai, kurių tarnybos pradžią palaimins policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

Motociklus vairuojantys pareigūnai ir bendraminčiai motociklų vairuotojai kartu nuvyks prie kelyje Vilnius-Kaunas 35 km esančios vietos, kurioje suprojektuotas paminklas „Baltijos šalių žuvusiems motociklininkams”.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kviečia kartu pagerbti žuvusiųjų motociklininkų atmintį ir taip pat prisiminti, kad balandžio 15 d. pasaulyje minima Kultūros diena. Dauguma tragiškų eismo įvykių įvyksta dėl kultūros ir pagarbos stokos keliuose, todėl didelis dėmesys turi būti skiriamas eismo dalyvių elgsenai kelyje gerinti. Eismo kultūros ugdymas ir puoselėjimas yra vienas iš pagrindinių veiksnių, mažinančių tragiškų eismo įvykių keliuose skaičių.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per tris pirmuosius šių metų mėnesius šalies keliuose eismo įvykiuose žuvo 1 motociklo vairuotojas ir 1 keleivis, sužeisti 4 motociklų vairuotojai. 2015 metais šalies keliuose žuvo 13 motociklininkų – 11 vairuotojų ir 2 keleiviai. Eismo įvykiuose buvo sužeisti 156 motociklų vairuotojai ir 25 keleiviai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kviečia kartu palinkėti motociklais patruliuojantiems policijos pareigūnams sėkmės ir saugių kelių, padėkoti motociklininkų bendruomenei už saugų elgesį kelyje, pagarbą kitiems eismo dalyviams ir bendra siekį kurti taiką kelyje.

Balandžio 15 d., penktadienį, 9 val. motociklininkų kolona išvažiuos pro Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vartus ir vyks į kelio Vilnius-Kaunas 35 kilometre esančią atminimo vietą, kurioje suprojektuotas paminklas „Baltijos šalių žuvusiems motociklininkams“, šioje vietoje bus pagerbtas žuvusiųjų atminimas, uždegtos atminimo žvakės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA