„Kino pavasaryje“ Kaune – filmų kūrėjai iš užsienio | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaryje“ Kaune – filmų kūrėjai iš užsienio

21-asis „Kino pavasaris“ stebina gausiais susitikimais su kino industrijų atstovais. „Kino pavasaryje“ Kaune, jau viešėjo tarptautiniai kino kūrėjai bei įžymūs Lietuvos sinefilai. Paskutinės festivalio dienos kauniečiams žada malonius susitikimus su kino kūrėjais iš Rusijos bei Bulgarijos.

Pirmadienį, Kaune 18 val. lankysis kino juostos „Čia visad šviečia saulė“ (angl. „Under the sun“, rež. Vitaly Mansky) operatorė Alexandra Ivanova. Šokiruojantį filmą Šiaurės Korėjoje įamžinusi rusė, pasidalins savo įspūdžiais sukant juostą totalitarinėje valstybėje bei pabendraus su žiūrovais.

Antradienį, Kauno „Kino pavasario“ žiūrovų laukia dar vienas svečias. 18:15 val. filmą „Troškulys“ („Jajda“, rež. Svetla Tsotsorkova) pristatys kylantis bulgarų aktorius Alexanderis Benevas. Pirmą kartą ilgametražėje juostoje nusifilmavęs A. Benevas, „Troškulyje“ sukūrė pagrindinį vaidmenį.

Roberto

Balandžio 1 d. prasidėjusiame festivalyje, jau lankėsi kino industrijos atstovai bei kinui neabejingi Lietuvos visuomenės veikėjai. Festivalio atidarymo filme „Viskas dėl šou“ pasirodė jo režisierius Benediktas Erlingssonas. Juostos „Trumanas“ (angl. „Truman“) prodiuserė Marta Estaben ir filmo „Nizė – beprotybės širdis“ (angl. „Nise: the Heart of Madness“) režisierius Roberto Berliner ne tik pabendravo su žiūrovais, bet ir apžiūrėjo pavasarėjantį Kauną.

Alfas Ivanauskas

Juostas kauniečiams pristatė ir lietuviai – režisierė Albina Griniutė bei operatorius Saulius Lukoševičius bendravo su žiūrovais po filmo „Ateljė ,,Rojaus drabužiai”, „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjas Alfas Ivanauskas išradingai pristatė kino juostą ,,Noma – mano ideali audra”, režisierius Saulius Baradinskas bei muzikos žurnalistas Karolis Vyšniauskas pristatė musikinių klipų konkursą ,,Kažkas atsitiko” ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA