Atakuota Seimo interneto svetainė | Kas vyksta Kaune

Atakuota Seimo interneto svetainė

BNS 2016/04/11 10:22
Archyvo nuotr.

Dėl programišių atakos Seimo interneto svetainė nepasiekiama užsienio vartotojams, todėl jie negalės internetu stebėti pirmadienį parlamente vykstančio Krymo totorių renginio, pranešė Seimo kanceliarija.

„Nesklandumai pastebėti dar savaitgalį. Į tai sureaguota nedelsiant, kaip ir turi būti reaguojama tokiais atvejais. Šiuo metu atitinkamos tarnybos aiškinasi, ar tai buvo gedimas ar tai buvo ataka“, – BNS sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo kanceliarijoje BNS patvirtino, kad Seimo svetainė sulaukė DDOS atakos, tai yra kai tuo pat metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų. Suintensyvėjus užklausoms viename taikinyje, paslauga tampa nestabili, ar dar blogiau, neprieinama.

Seimo atstovai pranešė, kad parlamento kanceliarija informuos apie alternatyvias transliacijos užsienio vartotojams galimybes. Lietuvoje renginys galės būti stebimas įprastai.

Seimo svetainė blokuojama nuo šeštadienio.

Pirmadienį Seime vyksta Pasaulio Krymo totorių kongreso vykdomojo komiteto posėdis ir tarptautinė konferencija „Masiniai žmogaus teisių pažeidimai okupuotame Kryme“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA