20 kilogramų atsikračiusi Ūla Kuprienė: „Mano sėkmės istorija ne fotošopinė“ | Kas vyksta Kaune

20 kilogramų atsikračiusi Ūla Kuprienė: „Mano sėkmės istorija ne fotošopinė“

Kaunietė, verslininkė Ūla Kuprienė (37 m.) neabejoja – jai atsikratyti nereikalingų kūno kilogramų pavyko tik komandinių pastangų dėka.

„Pirmąją savaitę buvau tikra – nesugebėsiu paisyti nei trenerių, nei mitybos specialisto patarimų. Tačiau jau metai, kai gyvenu pagal rekomendacijas ir nejaučiu jokio diskomforto“, – patikino pašnekovė, numetusi 20 kilogramų bei neketinanti jų susigrąžinti.

Ū.Kuprienė įsitikinusi – kiekvieno žmogaus lieknėjimo planas turi būti individualus. Kokių geriausių rezultatų galima pasiekti priklauso ne tik nuo maisto bei sporto, bet ir nuo genų, kaulų struktūros, amžiaus.

Stalo tenisą mokykloje žaidusi ir Lietuvos rinktinei iki 22 – iejų metų priklausiusi Ū. Kuprienė niekuomet nebuvo itin liekna. Tačiau svoris sparčiai ėmė augti nėštumo metu. Besilaukdama pirmagimio ji priaugo 30 kilogramų. Dalį antsvorio jai pavyko numesti, tačiau antrojo vaikelio laukimas padėjo „susitaupyti“ dar ne vieną nereikalingą kilogramą.

„Savo darbą nuveikė ir skydliaukė. Pakitę hormonai neleido sugrįžti bent į tą būseną, kuri buvo atšventus trisdešimtmetį“, – pasakojo Ū. Kuprienė.

ula

Pasidomėjusi dietomis verslininkė suprato – vien nevalgydama ar griežtai ribodama porcijas svorio nenumes. Pirma – tai laikinas situacijos sprendimas. Antra – ji nuolatinio alkio jausmo neištvers. Tad, norėdama efektyvaus ir netrumpalaikio rezultato, pašnekovė nutarė pasitikėti sporto centro SIL, priklausančio Lietuvos sporto universitetui, specialistais.

Pirmiausia ji susitiko su sveikos gyvensenos ir mitybos žinovu Artūru Sujeta. Įvertinęs Ū. Kuprienės įpročius, charakterį, fizinius duomenis bei norimą pasiekti rezultatą jis parengė planą, kurio reikėjo laikytis du mėnesius.

„Man vis atrodė, kad valgau nedaug. Tačiau, tik pamačiusi Artūro rekomendacijas, supratau, jog dariau nemažai klaidų“, – sakė Ū. Kuprienė.

Jai patarta valgyti penkis kartus per dieną kas 1,5 – 3 valandas. Trys patiekalai būna pagrindiniai, o du – skirti užkąsti. Ū. Kuprienė gėrė ir daug vandens, tris – keturis kartus per savaitę lankėsi sporto klube ir mankštinosi ne pati, o su jos siekius žinančiais treneriais – Virginijumi Garlausku arba Egle Jankauskaite.

Per dieną Ū. Kuprienė suvartodavo produktų, kurių bendra vertė – 1600 kalorijų.

„Maisto tikrai daug. Alkana nebūnu. Kartais net nepajėgiu suvalgyti visko, kas numatyta!“, – juokėsi verslininkė.

Ji griežtai apribojo saldumynų vartojimą ir retsykiais pasigardžiuoja tik juoduoju šokoladu. Spaustuvei vadovaujanti moteris tvirtina, kad jos bendradarbiai žino apie norą reguliuoti kūno svorį ir labai stengiasi palaikyti.

„Kai užeinu į poilsio kambariuką, saldumynai nuo stalo būna paslepiami. O jei vis dėlto tiesiu ranką į saldainį ar sausainį, išsyk sulaukiu draugiško priminimo apie vieną iš mano tikslų“, – sakė Ū. Kuprienė.

Pasak A. Sujetos, pasaulyje yra daug mitybos strategijų, tačiau Ūlai parinkta tai, kas, atsižvelgus į daugelį aplinkybių, jai labiausiai tinka. Pradžioje norinti koreguoti savo gyvenimo būdą moteris per savaitę numesdavo po vieną kilogramą. Po kurio laiko procesas sulėtėjo, nes tirpo ne tik riebaliukai, bet augo raumenų masė.

„Per dešimt mėnesių išmėginome penkias mitybos strategijas. Ūla valgo tai, kas puikiai tinka ir jos šeimai. Būna dienų, kai pietums ji gali mėgautis kokiu tik nori patiekalu“, – sakė A. Sujeta.

Anot jo, vien tik atsikratyti antsvoriu nėra prasmės. Reikia tuo pačiu metu skirti laiko ir kūnui formuoti.

„Sunkiausia buvo sudeginti riebaliukus. Kartais Ūlai kildavo noras ir patinginiauti. Bet rezultatai kalbėjo patys už save ir jos motyvacija vis didėjo“, – sakė trenerė E. Jankauskaitė.

Ypač efektyvūs, anot jos, yra pilvo preso pratimai, kurie atliekami 5 minutes be pertraukos. Kiti pratimai kartojami ne du ar tris, o penkis kartus.

„Blogos mitybos neišsportuosi. Viską reikia derinti kartu. Džiaugiuosi, kad mano sėkmės istorija – nefotošopinė. Aš tikrai pasikeičiau ir tai mane labai džiugina!“, – sakė dviejų vaikučių mama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA