Suvalkiečiai įnirtingai priešinosi traumų išretintiems Kauno „Žalgirio” futbolininkams | Kas vyksta Kaune

Suvalkiečiai įnirtingai priešinosi traumų išretintiems Kauno „Žalgirio” futbolininkams

R. Tenio nuotr.

Dusyk pirmavusi Marijampolės „Sūduva“ neišlaikė persvaros „SMScredit.lt A lygos“ 6-o turo rungtynėse Kaune. Blankiai pirmajame kėlinyje žaidę suvalkiečiai po pertraukos pagyvino savo žaidimą ir sugebėjo rasti kelių prie „Kauno Žalgirio“ vartų, tačiau puikų charakterį pademonstravusi traumų išretinta Kauno komanda mačo pabaigoje sugebėjo išplėšti tašką dramatiškoje dvikovoje – 2:2 (0:0).

Sužaidus vos 4 minutes, sūduviškis Darius Isoda neatsargiu perdavimu sukūrė puikią progą aikštės šeimininkams. Prieš vartus iššokęs Rokas Krušnauskas įveikė jį pasitikusį vartininką Martyną Matuzą, bet savo klaidą ištaisęs „Sūduvos“ gynėjas atmušė nestiprų varžovo smūgį.

Vėliau panašiai suklydo ir Vaidas Slavickas, tačiau vėl prieš vartus atsidūręs R.Krušnauskas nusprendė mušti vos tik atsidūręs baudos aikštelėje ir mušė per aukštai.

Marijampolės komanda atakas daugiausiai rengė išnaudodama kraštus, tačiau perdavimai link vartų mačo pradžioje didelės grėsmės „Kauno Žalgiriui“ nekėlė, gynybos linija klaidų nedarė ir savo vartininkui darbo nesuteikė.

Kėlinio viduryje puikiu reidu iki baudos aikštelės prasiveržęs Leonidas Mušnikovas pradėjo greitą žalgiriečių ataką, pasibaigusią gan pavojingu R.Krušnausko smūgiu, kurį šuoliu sugavo patikimai sužaidęs M.Matuzas.

Sužaidus pusvalandį, pirmą kartą rungtynėse į žaidimą įsijungti teko „Kauno Žalgirio“ vartų sargui Deividui Mikelioniui, sugriebusiam kamuolį po tolimo V.Slavicko bandymo. Kėliniui baigiantis, po perdavimo iš krašto gynėjas smūgiu galva darsyk pataikė į vartų stačiakampį. Daugiau darbo varžovų vartininkui „Sūduva“ pirmoje mačo pusėje nesuteikė.

Po pertraukos svečiai į aikštė metė Tomą Radzinevičių ir Marių Činiką bei atliko taktinius perstatymus. Jie pasiteisino jau po trijų minučių. Į saugus perstumtas A.Švrljuga atsidūrė kamuolio kelyje po Admiro Kecapo smūgio, jį susistabdė ir tiksliai nukreipė į tolimą vartų kampą.

Po įvarčio „Sūduva“ atsipalaidavo ir sukūrė porą grėsmingų išpuolių. 59-ą minutę už galvos griebėsi Ernestas Veliulis. Greitos svečių atakos metu A.Kecapas kaip ant lėkštutės padėjo kamuolį komandos draugui, kuris smūgiu sudrebino skersinį. Vėliau vartininkui į pagalbą atėjęs Ignas Dedura krisdamas atmušė labai pavojingą A.Švrljugos smūgį iš aštraus kampo.

Kėlinio viduryje „Kauno Žalgiris“ greitos atakos metu galėjo nubausti pernelyg į puolimą nuskubėjusius varžovus. Į baudos aikštelę įkirtusiam R.Krušnauskui pritrūko vos kelių centimetrų pasiekti P.Daukšos perduotą kamuolį.

Tai, kas nepavyko komandos puolėjui, pavyko Karoliui Gvildžiui. Kampinio metu saugas iššoko aukščiau už visus ir galva nukreipė kamuolį į tinklą.

Įvarčiu kauniečiai džiaugėsi vos porą minučių. Po perdavimo link vartų prieš jų vartų kilo didžiulis gaisras. Kamuolys atiteko be priežiūros paliktam A.Kecapui, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į tuščią vartų kampą.

„Kauno Žalgiris“ rankų nenuleido. Į aikštę mesti Benas Olencevičius ir Donatas Stulga atnešė šeimininkams papildomos energijos lemiamam šturmui. Jo metu mačo pabaigoje po perdavimo link vartų kamuolį į savo vartus apmaudžiai nukreipė M.Činikas, kuriam į nugarą kvėpavo ir gynėjo klaidos laukė D.Stulga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA