Po nuotraukos paskelbimo, apie vaikino elgesį pasisakė gyvenimo būdo ekspertai | Kas vyksta Kaune

Po nuotraukos paskelbimo, apie vaikino elgesį pasisakė gyvenimo būdo ekspertai

delfi.lt 2016/04/10 18:28
Facebook nuotr.

Nuotrauka, kurioje – vaikinas, nešantis merginos rankinuką, feisbuke pasidalijęs verslininkas ir Kauno miesto tarybos narys Dainius Matijošaitis įplieskė tikrą diskusijų audrą.

Internautai puolė dalintis komentarais, ar taip elgtis vyrui dera. Savo ruožtu DELFI savo mintimis apie šią situaciją paprašė pasidalinti stilisto Manto Petruškevičiaus ir etiketo specialisto Giedriaus Drukteinio.

Parodo neišprusimą ir provincialumą

M. Petruškevičius tikino tokio vaikinų elgesio nesureikšminantis, tačiau gražiau jam, kai merginos eina su savo rankinėmis, o vaikinai padeda panešti sunkesnius dalykus.

„Kai tokį atvejį pamatau, man dažniausiai norisi juoktis“, – neslėpė jis.

Pasak stilisto, ši „bendravimo forma“ labiau tiktų paaugliams, o ne suaugusiems.

„Visų pirma, taip besielgiantys negerbia savęs. Rankinės tam ir sukurtos, kad jas nešiotų moterys. Viena, kai mergina neša, pavyzdžiui, bulvių maišą iš turgaus, kita, kai rankinę, kuri skirta būtent jai. Tai, kad vaikinas neša merginos aksesuarą, manau, susiję ir su jo neišprusimu, provincialumu. Kartu nemanau ir kad mergina, kuri save gerbia, lieptų rankinę nešti vaikinui“, – tikino jis.

Spėja, kad tai vyksta vaikinų iniciatyva

„Esu pastebėjęs, kad būtent vaikinai dažniausiai prašo merginų leisti panešti jų rankines. Man atrodo, kad taip jie nori pademonstruoti, kokie mieli ir paslaugūs yra. Kartais merginoms, matyt, nepatogu atsisakyti, todėl tai patikėti rankinę jos sutinka. Nemanau, kad tai vyksta jų iniciatyva, dažniausiai – vaikinų“, – dėstė stilistas.

Tačiau, jo teigimu, protingos merginos niekada nesulaukia siūlymų panešti jų rankines.

„Man tai atrodo visiškai vaikiškas ir juokingas jaunimo bendravimo būdas“, – aiškino jis.

Užsienyje to matyti neteko

Be to, M. Petruškevičiaus teigimu, užsienyje tokio elgesio pavyzdžių jam matyti neteko.

„Tačiau galbūt tai lemia tai, kad, matyt, aš vaikštau vienais kvartalais, o masė – visiškai kitais. Rankinių nešančių vaikinų man neteko matyti nei Milano, nei Paryžiaus centre. Priemiesčiuose – galbūt.

Tačiau kai žmogus yra pasaulietiškas, jis supranta, kas yra mada, gražūs daiktai, brangi rankinė, kaip turi atrodyti save gerbianti moteris. Tokių žmonių požiūris yra kitoks, tad jie niekada ir nesiūlo palaikyti ar panešti rankinės“, – aiškino jis.

Situaciją įvertino kaip visiškai nederamą

Savo ruožtu G. Drukteinis juokavo niekada nepagalvojęs, kad jam dar reikės diskutuoti apie panašius atvejus, nes situacija, kai vaikinas neša merginos rankinę, jam atrodo visiškai nederama.

„Tai vertinu labai neigiamai. Egzistuoja visa virtinė moteriškų daiktų, prie kurių vyrui net liestis, iš esmės, neleistina. Pavyzdžiui, visas rankinuko turinys, moteriški aksesuarai ir panašiai. Tam tikri veiksmai yra visiškai nevyriški ir vienas tokių – rankinuko nešimas“, – teigė jis.

Anot etiketo specialisto, šis veiksmas gali būti išprovokuotas keturių veiksnių.

Kodėl vyrai neša moterų rankines?

„Aišku, gali būti susiklosčiusi tiesiog tam tikra nepalanki situacija. Pavyzdžiui, moteris padavė rankinuką keliolikai sekundžių tam, kad kažką padarytų. Tarkime, pasidažytų lūpas.

Antra, galbūt vyras stengiasi pademonstruoti savo neįtikėtiną galantiškumą padėdamas tą rankinuką nešti, nors tai darydamas jis atrodo tik kvailai.

Trečia, gal moteris jį laiko visiška mazgote ir silpnu padaru, kuris turbūt ir tetinka tik rankinukui ieškoti.

Ketvirta, gal tai tiesiog psichinis sutrikimas. Tačiau apie tai reikėtų plačiau kalbėtis su psichologu“, – juokavo jis.

Primena ne aristokratą, o mužiką

Pasak G. Drukteinio, vyras, nešantis moters rankinuką, atrodo moteriškai ir keistai. Jis juokavo, kad net ir pats rankinukas vyro rankose jam atrodo atgrasiai – kyla minčių, gal jame kažkokios draudžiamos medžiagos ar bomba.

„Kokia yra to nauda? Gal vyras reido metu prisiimtų atsakomybę už jame rastą turinį? Galima modeliuoti daug tokių situacijų, kurios skambėtų absurdiškai, kadangi pati pirminė situacija, iš esmės, yra absurdiška. Tai būtų lygiai tas pats, kas vaikinas eitų su mergina, o ji neštų štangą iš sporto salės ar pusašį iš automobilio“, – šypsenos neslėpė jis.

G. Drukteinis priminė, kad etiketas sukurtas ne tam, kad parodytų, kuria ranka šakutę laikyti, o tam, kad padėtų identifikuoti žmogų, kuris priklauso tam tikrai socialinei grupei.

„Vyras, nešantis moters rankinuką, tikrai neatrodo husaras ar aristokratas. Jis atrodo kaip paprasčiausias mužikas, kad ir kokios priežastys bebūtų tą rankinuką nešti“, – įsitikinęs jis.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA