Priešmokykliniu ugdymu Kaune susirūpinusi ministrė įsitikino: tėveliams nuogąstauti neverta | Kas vyksta Kaune

Priešmokykliniu ugdymu Kaune susirūpinusi ministrė įsitikino: tėveliams nuogąstauti neverta

Archyvo nuotr.

Kauno švietimo įstaigose vietos užteks visiems priešmokyklinio amžiaus vaikams, o priešmokyklinės grupės veiks visuose miesto mikrorajonuose. Tuo įsitikino penktadienį Kaune viešėjusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Nuo šių metų rugsėjo 1 dienos visoje šalyje bus įteisintas privalomas priešmokyklinis ugdymas. Tam Kaunas pasiruošęs puikiai – 2016-2017 mokslo metais priešmokyklinės grupės veiks kiekvienoje Kauno ikimokyklinėje įstaigoje ir mokykloje-darželyje, taip pat – ir mokyklose-daugiafunkciuose centruose. Bus sudaromos grupės rusakalbiams vaikams bei jauniesiems kauniečiams su klausos sutrikimais

„Visos ugdymo įstaigos turi dirbti taip, kad tėvai į jas visas norėtų vesti savo vaikus. Jei vienos įstaigos tėvų yra vertinamos geriau nei kitos, tuomet kyla tokios problemos, kad vienoje įstaigoje nėra vietų, o kitos – apytuštės. Tos mokyklos turėtų daugiau dėmesio skirti tam tikrų stereotipų paneigimui, – kalbėjo ministrė. – Iš esmės pokalbio metu gavau atsakymą, kad nei vienas priešmokyklinukas nenukentės ir visiems tėvams bus pasiūlyti patys geriausi variantai pagal gyvenamąją vietą. Vietų tikrai yra pakankamai, todėl tėveliams nuogąstauti neverta. Jų vaikais bus pasirūpinta.“

A.Pitrėnienė domėjosi dviejų pradinių mokyklų – Kauno „Ryto“ ir Prano Mašioto – situacija. Šios įstaigos yra gavusios dvigubai daugiau būsimųjų pirmokų prašymų nei jose yra vietos. Todėl buvo nuspręsta jose neformuoti priešmokyklinių grupių, o prioritetą teikti šių mokyklų apylinkėse, Šilainių mikrorajone, gyvenantiems būsimiesiems pirmokams. Priešmokyklinio ugdymo grupės, kuriose dar yra laisvų vietų, bus formuojamos netoliese esančiose Tado Ivanausko ir Milikonių mokyklose.

„Nuo „Ryto“ mokyklos iki T. Ivanausko progimnazijos, kurioje formuojamos priešmokyklinės grupės, yra tik 100 metrų. Tad tikrai nėra tokių didelių problemų, kaip atrodė. Man buvo svarbu įsitikinti, jog Kaune nebus tokio scenarijaus, kad rugsėjo pirmąją priešmokyklinukai neturės kur mokintis. Iš tikrųjų matau, kad taip nebus. Iš susitikimo išvažiuoju ramia sąžine“, – tvirtino ministrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA