Seimas grįžta prie rugsėjo 1-osios alkoholio draudimo | Kas vyksta Kaune

Seimas grįžta prie rugsėjo 1-osios alkoholio draudimo

BNS 2016/04/07 14:35
Archyvo / R. Tenio nuotr.

Seimas svarstys „darbiečių“ siūlymą liberalizuoti alkoholio prekybą rugsėjo pradžioje, kai švenčiama naujų mokslo metų pradžia.

Parlamentarai ketvirtadienį priėmė svarstyti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis „darbietis“ Petras Čimbaras siūlo leisti prekiauti alkoholiu rugsėjo 1-ąją, kai ši diena yra sekmadienis ir savivaldybė nutarė perkelti pirmąją mokslo metų dieną į kitą dieną.

„Vienos savivaldybės sprendžia, ar eiti į mokyklą sekmadienį, jeigu jis yra rugsėjo 1 diena, o kitos nesprendžia, ir skirtinguose rajonuose skirtingai elgiamasi“, – teigė P.Čimbaras. Jis taip pat iškėlė idėją, kad visoje Lietuvoje pirma mokslo metų diena, jeigu ji yra sekmadienis, būtų švenčiama pirmadienį.

Socialdemokratas Eduardas Šablinskas sakė, kad draudimas pirmąją mokslo dieną neprekiauti alkoholiu nereikalingas, nes jis neveikia: „Iš anksto alkoholio prisiperkama“.

Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas prekybą alkoholiu siūlo drausti ir rugsėjo 1- ąją, o jeigu ji yra sekmadienis – ir pirmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA