Gyventojai raginami pasirūpinti tvarkingomis laiškų dėžutėmis | Kas vyksta Kaune

Gyventojai raginami pasirūpinti tvarkingomis laiškų dėžutėmis

Gyventojų ir verslo įmonių prašoma pasirūpinti tvarkingomis laiškų dėžutėmis. Lietuvos paštas perspėja, kad iki gegužės 31 dienos neįsirengus tinkamos naudoti laiškų dėžutės pašto korespondencija ir prenumeruojami spaudos leidiniai adresatams į namus nebus pristatomi.

„Gyventojus ir verslo įmones bei organizacijas prašome įsirengti tvarkingas laiškų dėžutes, kuriose mūsų laiškininkai galėtų saugiai palikti adresatams skirtus laiškus, siuntas ar spaudos leidinius. Tik sandari, apsaugota nuo lietaus, ir rakinama gaunamųjų laiškų dėžutė gali užtikrinti saugų ir kokybišką pašto korespondencijos bei prenumeratos pristatymą.

Deja, iš beveik 2 mln. adresų Lietuvoje vis dar penktadalis neturi tvarkingos laiškų dėžutės arba ji nebėra tinkama naudoti, nes yra sulūžusi, kiaura, nerakinama. Tad primygtinai gyventojus raginame per šį pavasarį atsinaujinti nebetinkamas naudoti ar įsigyti naujas laiškų dėžutes. Neįsirengus tvarkingos laiškų dėžutės pašto korespondencija ar kita spausdintinė informacija, prenumeruojami spaudos leidiniai nebebus pristatomi. Gautas siuntas be išankstinio pranešimo atsiimti bus galima tik pašte“, – teigė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Pareigą gyventojams, įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms įsirengti tvarkingas laiškų dėžutes numato Pašto įstatymas. Gaunamųjų laiškų dėžutės turi būti įrengtos lengvai laiškininkams prieinamose vietose:

• daugiabučiuose namuose – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte;
• individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių;
• sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją;
• įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.

Taip pat Lietuvos paštas primena, kad gaunamųjų laiškų dėžutės turi būti aiškiai ir suprantamai numeruotos, ant jų įskaitomai užrašytas įmonės, įstaigos, organizacijos pavadinimas.

„Artimiausiu metu dalį gyventojų ir įmonių, kurie neturi įsirengę tvarkingų laiškų dėžučių, pasieks registruotieji laiškai – raginimas suskubti ir iki vasaros pradžios įsirengti tinkamas naudoti laiškų dėžutes. Bendruomenių pirmininkai, seniūnai irgi kviečiami įsitraukti ir priminti gyventojams, kad jų gaunamos pašto siuntos saugumą gali užtikrinti tik tvarkinga laiškų dėžutė“, – teigė I. Dundulienė.

Įsigyti naują gaunamųjų laiškų dėžutę galima paštuose, ūkinių prekių ar didesnėse parduotuvėse. Visą pavasarį paštuose laiškų dėžutės bus parduodamos pigiau – su 15 proc. nuolaida!

Daugiau informacijos apie laiškų dėžučių įsirengimą – tel. 8 700 55 400.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA