KTU bendruomenė atsodins gaisro nuniokotą Kuršių nerijos didįjį kopagūbrį | Kas vyksta Kaune

KTU bendruomenė atsodins gaisro nuniokotą Kuršių nerijos didįjį kopagūbrį

Siekdami atkreipti dėmesį į gamtos puoselėjimą ir išsaugojimą ateities kartoms, Kauno technologijos universiteto (KTU) darbuotojai ir studentai šį penktadienį atsodins gaisrų nuniokotą Kuršių nerijos didįjį kopagūbrį.

KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) Studentų atstovybės (VFSA) kasmetinė medelių sodinimo akcija šiais metais keičia įprastą šios socialinės akcijos vietą. Atsiliepdami į pagalbos prašymą, KTU studentai ir darbuotojai vyks į unikaliuosius, nuo gaisro nukentėjusius Neringos pušynus.

Medelių sodinimo akcijoje, kuri įvyks balandžio 8. d. popietę, dalyvaus daugiau nei 30 VFSA narių bei nemaža KTU EVF administracijos dalis, kuri ir iniciavo šią idėją.

„KTU bendruomenei tai ne tik graži savanoriška akcija. Tai bendruomeniškumo bei bendradarbiavimo puoselėjimas, prisidedant prie svarbaus tikslo siekimo. Tikimės, kad mūsų iniciatyva atkreips kitų aplinkinių dėmesį į opią nykstančios gamtos problemą bei pritrauks daugiau bendraminčių“ – sako KTU EVF dekanė Edita Gimžauskienė.

Kuršių Nerijos rezervatas

2014 m. kilusio gaisro metu išdegė 120 metų senumo pušys. Ugnies nuniokotame 1 ha plote KTU bendruomenė, kartu su urėdijos darbuotojais, balandžio 8 d. popietę planuoja pasodinti 3,5 tūkst. kalninių pušų sodinukų. Medelių rūšis pasirinkta vadovaujantis griežtais paveldo reikalavimais.
Iš viso išdegintuose Neringos pušynuose šiemet planuojama atsodinti 105 tūkst. medelių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA