Skundas teisme stabdo miesto savivaldybės siekius sutvarkyti Kauno gatves | Kas vyksta Kaune

Skundas teisme stabdo miesto savivaldybės siekius sutvarkyti Kauno gatves

BNS 2016/04/02 10:04
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė teismuose bylinėjasi su statybų bendrove „Kamesta“ dėl kelių tvarkymo.

Šią savaitę žiniasklaidai pranešus, kad Kauno valdžia nutraukia su „Kamesta“ prieš dešimtmetį pasirašytą koncesijos sutartį dėl Vytauto Didžiojo tilto prietilčio transporto mazgo statybos, šeštadienį Kauno savivaldybė pranešė, kad „Kamesta“ teismui apskundė savivaldybės paskelbtą tarptautinį gatvių tvarkymo su „Remix“ aparatu konkursą.

„Aparatas „Remix“ yra pats sudėtingiausias ir pavojingiausias kelininkų naudojamas įrenginys. Turime karčios patirties, kuomet su šia technologija dirbantiems kelininkams reikėjo po metų taisyti broką. Taip pat buvo atvejis, kuomet net ir patyrę kelininkai sugebėjo sudeginti šį aparatą. Todėl konkurso sąlygose numatytas reikalavimas rangovams turėti bent minimalios patirties yra ne tik logiškas, bet ir būtinas“, – pranešime spaudai teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Kauno apygardos teismui pateiktame „Kamestos“ skunde nurodoma, kad šis reikalavimas yra perteklinis ir riboja dalyvių konkurenciją. Pasak G. Petrausko, Lietuvoje yra mažiausiai 3 įmonės, turinčios tokią techniką ir darbo su ja patirties.

„Nenorime, kad Kaunas būtų bandymų poligonu, kuriame patirties neturinčios įmonės mokosi dirbti su technika ir vėliau taiso savo klaidas. Mums reikia patirties, kokybės ir gerų kainų. Esame pasiruošę į miesto gatves investuoti dar daugiau nei pernai, o darbus norime pradėti iškart“, – pranešime spaudai sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto savivaldybė apskundė Kauno apygardos teismo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir pateikė 100 tūkst. eurų dydžio priešieškinį.

Pagal 2005 metais pasirašytą sutartį, „Kamesta“ pastatė ir turėjo prižiūrėti Aleksoto tilto kairiojo prietilčio transporto mazgą ir dalies Nemuno krantinę – bendrovė įsipareigojo į projektą investuoti 1,4 mln. eurų nuosavų lėšų bei dar 4,3 mln. eurų banko paskolą, kurią gavo 2005 metų lapkritį.

Miestas bendrovei įsipareigojo 25 metus mokėti po 724 tūkst. eurų koncesijos mokesčio, už kurį įmonė turėjo atlikti statybos darbus ir prižiūrėti teritoriją.

2009 metų spalį savivaldybė, motyvuodama esminiais sutarties pažeidimais, nutraukė sutartį su „Kamesta“. 2012 metais šalys pasirašė taikos sutartį, pagal kurią per pusmetį miestas „Kamestai“ turėjo sumokėti 3,7 mln. eurų ir toliau vykdyti darbus, tačiau savivaldybė įsipareigojimų nevykdė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA