Skelbiamas Rotušės nuomos konkursas: dokumentai rengiami prabangiam restoranui | Kas vyksta Kaune

Skelbiamas Rotušės nuomos konkursas: dokumentai rengiami prabangiam restoranui

R.Tenio nuotr.

BALANDŽIO PIRMOSIOS POKŠTAS

Kauno savivaldybės koridoriuose kalbama, jog civilinės metrikacijos skyriaus specialistai suka galvą, kur pasiūlyti tuoktis Kauno jaunavedžiams. To priežastis – pildant miesto biudžetą, pastatą nuspręsta išnuomoti verslininkams, kurie pasiryžę šią istorinę miesto vietą pakelti į naują lygmenį.

[galerija]

Jau skelbėme, kad Rotušės patalpas turėjo apleisti ilgametis Rotušės fotografas bei rūsyje veikęs keramikos muziejus. Jam surastos naujos patalpos. Tačiau dabar aiškėja, kad sumanymas čia įkurti miesto muziejų, buvo tik fikcija, mat rengiami dokumentai patalpų nuomos viešajam konkursui.

Viešai paskelbtose konkurso sąlygose skelbiama, kad Rotušė per metus turi pritraukti ne mažiau kaip 10 tūkst. žmonių. Pusė iš jų turi būti užsieniečiai. Patalpų pradinė nuomos kaina  siekia 58 tūkst. eurų mėnesiui. Ši suma gali dar padidėti, nes varžomasi bus viešame aukcione. Dėl šio sandorio miesto biudžetas kasmet turėtų pasipildyti mažiausiai 700 tūkst. eurų.

Nuomos projektas apima ne tik Rotušės pastatą, bet ir teritoriją, esančią 15 metrų spinduliu aplink pastatą (iš vidinės pastato pusės – 2 metrai).

Sutartis būtų sudaroma penkerių metų laikotarpiui, su galimybe nuomos sutartį pratęsti dar dešimčiai metų.
Nors konkurso sąlygose aiškiai neįvardinta, kokią veiklą turėtų vykdyti organizacija, neoficialiai kalbama, jog šias istorines patalpas planuoja nuomoti verslininkai, Rotušėje įkursiantys prabangų restoraną su lauko terasomis šalia Rotušės pastato.

Jau suplanuota, kur vyktų oficialios miesto ceremonijos, apdovanojimai, svečių priėmimai. Tam planuojama išnaudoti Kauno pilį, kurioje ir vyktų pagrindiniai miesto renginiai. Esą taip būtų kur kas pigiau, nei laikyti didžiulę Rotušę, tik kartais naudojamą.

Tuo tarpu jaunavedžiai iškilmes galėtų rengti bet kurioje miesto ar rajono vaizdingoje vietoje, tiesa, ją reikėtų išsinuomoti, o tai jau papildomos išlaidos naujos šeimoms Kaune. Gali būti, kad tai įtakos santuokų registracijų skaičių Kauno mieste, kai jaunavedžiai rinksis kitas Lietuvos vietas.

Tačiau kyla pagrįstų abejonių, ar dėl patalpų nuomos nėra sutarta iš anksto ir jei tai bus prabangus restoranas, ar į jį turės galimybę patekti kiekvienas kaunietis? Kol kas šioje istorijoje – daugiau klausimų, nei atsakymų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA