Didinamas maksimalus leistinas greitis | Kas vyksta Kaune

Didinamas maksimalus leistinas greitis

R.Tenio nuotr.

Nuo rytojaus Lietuvoje didinimas maksimalus leistinas greitis keliaujantiems lengvaisiais automobiliais.

Lietuvos magistralėse Vilnius-Panevėžys ir Kaunas-Klaipėda nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/h greičiu.

Greitkelyje Vilnius-Kaunas ir kitose atkarpose, pažymėtose greitkelio ženklu, nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. automobiliais leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 120 km/h greičiu.

Kaip skelbiama kelių eismo taisyklėse, vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.

Taip pat primenama, kad vairuotojams draudžiama važiuoti pernelyg lėtai, trukdant normalų kitų transporto priemonių eismą ar staigiai stabdyti, jei tai nėra būtina eismo saugumui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA