Improvizuoti skatinantys šviesoforai bus pakeisti | Kas vyksta Kaune

Improvizuoti skatinantys šviesoforai bus pakeisti

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Nuotrauką atsiuntusi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Gabrielė tokį šviesoforo, esančio Savanorių prospekte, įvardijo kaip įdomų variantą bei patikino, jog pastarasis tokius signalus rodė maždaug dešimt minučių.

Savivaldybės valdomos uždarosios akcinės bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ vadovas Petras Švažas pripažino, jog pasitaiko visokių gedimų, juk šviesoforai yra tik elektroninės sistemos. Svarbiau būtų tokioje situacijoje nepasimesti ir laikytis kelių eismo taisyklių.

Ką daryti, jei jūsų kelyje pasitaikė „streikuojantis“ šviesoforas? 

Pamačius netinkamai veikiantį šviesoforą jokiu būdu nereikėtų bandyti vadovautis jo signalais. Beveik kiekvienoje reguliuojamoje sankryžoje yra ženklai, kurie nurodo pirmumo teisę vairuotojams, kuriais ir vertėtų vadovautis, kuomet sutrinka šviesoforai.

„Dar vairuotojai turėtų pranešti apie gedimą mūsų centrinei dispečerinei, kuri veikia visą parą. Taip mūsų darbuotojai sužino apie gedimą ir lekia į gedimo vietą jo pašalinti.“ – patarė P. Švažas.

Apie šviesoforų bei gatvių apšvietimo gedimus reikėtų pranešti telefonu 8 (37) 746444 arba centrinei miesto dispečerinei.

Iki rugpjūčio – nemažai pokyčių

Įmonės vadovas paklaustas apie būsimus pokyčius sankryžose atsakė, jog jau pradėta vykdyti nemažai projektų.

„Šiais metais jau pradėta vykdyti nemažai darbų. Raudondvario plento ir Jovarų g. sankryžoje yra statomas naujas šviesoforas, taip pat Karauliaus Mindaugo ir Maironio gatvių sankirtoje bei Jonavos ir Kalpoko gatvių sankryžoje. Galiausiai, iki rugpjūčio mėnesio visi šviesoforai turintys kaitrines lemputes bus pakeisti į LED apšvietimą naudojančius įrenginius.“ – apie būsimus pokyčius atviravo UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ direktorius Petras Švažas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA