Kaune pradedama naujo vaikų centro statyba | Kas vyksta Kaune

Kaune pradedama naujo vaikų centro statyba

BNS 2016/03/25 09:41
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kaune pradedama naujo centro, skirto vaikams su elgesio ir emocijų sutrikimais, statyba. Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, centras atsiras Žemynos gatvėje.

„Tai naujo tipo centras, kuriamas remiantis ką tik atsakingai parengta Pagalbos emocijų ir elgesio sutrikimų turintiems vaikams koncepcija“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Ministrės teigimu, Kaunas tokio centro statybai – tinkamiausias. „Pirmajam naujam centrui pasirinktas Kaunas, kadangi čia yra visa reikalinga infrastruktūra, taip pat pagelbėti pasiruošę profesionalūs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto psichologai, psichiatrai, gydytojai, kitų Lietuvos universitetų švietimo pagalbos specialistai“, – teigė ji.

Šiame centre turėtų gyventi ne daugiau kaip 20 vaikų, turinčių tokių sutrikimų. Vaikai gyvens šeimynos principu – po vieną ar du kambariuose, juos prižiūrės vienas suaugęs asmuo, socialinis pedagogas ar kitas profesionalus darbuotojas. Šie vaikai lankys įprastą bendrojo ugdymo mokyklą.

Centre jiems bus teikiama sveikatos priežiūros ir ugdymo pagalba, bus tobulinami socialiniai įgūdžiai.

Į tokį respublikinį centrą vaikai ar paaugliai būtų siunčiami tik tada, kai vietos specialistų pagalba mokykloje ar savivaldybės pedagoginėje psichologinėje tarnyboje nesuteiktų laukiamų rezultatų.

Numatoma, kad naujasis centras bus atidarytas 2016 metų rugsėjį. Centrui statyti šiemet skirta 200 tūkst. eurų.

Lietuvoje planuojama pastatyti keletą tokių centrų, skirtų vaikams su įvairiais sutrikimais. Atskiras centras būtų skirtas vaikams su autizmo sindromu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA