Ką kauniečiai perka Velykų stalui šiemet? | Kas vyksta Kaune

Ką kauniečiai perka Velykų stalui šiemet?

Organizatorių nuotr.

Artėjant Velykoms didesnius pardavimus skaičiuoja dauguma prekybininkų, o ypač – prekiaujantys kiaušiniais. Aktyvi prekyba kiaušiniais prasidėjo prieš savaitę, o dar didesnių pirkėjų srautų laukiama penktadienį ir šeštadienį.

„Perkamiausi yra lietuviški rudi kiaušiniai, kuriuos deda laisvai ant kraiko vaikštančios vištos. Šie kiaušiniai tvirtesni ir, anot pačių pirkėjų, skanesni. Tiesa, jų kaina nuo kitų kiaušinių šiek tiek skiriasi – kainuoja 10-15 ct brangiau“, – sako prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus pardavėja Anelė.

Moteris priduria, kad pastaruoju metu pirkėjai ieško įvairovių – teiraujasi kitų paukščių kiaušinių – anties, putpelės ar net stručio. Populiariausi – putpelių kiaušiniai, kurių marga išvaizda puikiai tinka Velykų stalui paįvairinti, o ir virti nereikia ilgai – pakanka dviejų minučių.

Šių kiaušinių 10 vienetų kainuoja 1 eurą, tačiau pardavėja teigia, kad prekyboje jie į pabaigą. Tam pritaria ir pardavėja Žydrūnė, teigianti, kad putpelių kiaušinių pirkėjai teiraujasi dažnai, tačiau jų pasiūla yra maža.

„Pirkėjai labiau nori lietuviškų kiaušinių, tačiau nesibaido ir lenkiškų. Geriausiai kiaušiniai dažymui – balti, tačiau jų lukštas silpnesnis už rudų. O norintiems stipresnių – rekomenduoju rudus, kurių yra įvairių dydžių net ir XL. Norint kad kiaušinio lukštas būtų stipresnis, pradėti dažyti reiktų palaikius kiaušinius bent dieną kambario temperatūroje“, – pataria Centrinio Kauno turgaus pardavėja.

Prekybos miestelio „Urmas“, kuriame yra įsikūręs Centrinis Kauno turgus, rinkodaros vadovas Jonas Plenta sako, kad pirkėjų įpročiai nesikeičia – apsipirkti dauguma atvyksta paskutinėmis dienomis prieš šventes.

„Dažnas lietuvis apsiperka turguje prieš pat šventes dar ir dėl to, kad produktai būtų kuo šviežesni. Prekybininkai smarkiai padidėjusiems srautams yra pasiruošę, tad šventinis stalas tikrai tuščias neliks“, – sako J. Plenta.

Centriniame Kauno turguje 10 kiaušinių galima nusipirkti už 1,2 eur, o perkant 30 vnt. pardavėjai taiko nuolaidas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA