Prokuroras: į šulinį vaikus įmetęs tėvas – nepakaltinamas | Kas vyksta Kaune

Prokuroras: į šulinį vaikus įmetęs tėvas – nepakaltinamas

R. Tenio nuotr.

Ekspertai pristatė baisios tragedijos, kuomet tėvas į šulinį sumetė du mažamečius vaikus, išvadas. Teigiama, jog vaikžudys Aurelijus Beras šiuo metu dienas leidžia psichiatrijos ligoninėje. Taip pat nustatyta, nuo ko mirė vaikai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ nelaimė Kėdainių rajone įvyko šių metų pradžioje. Tėvas A. Beras po buitinio konflikto įmetė du vaikus į šulinį. Abu vaikai žuvo. Vaikžudys sulaikytas. Tuo tarpu motina L. Civilikaitė kurį laiką prižiūrėjo likusius du vaikus, tačiau vartojo alkoholį ir vaiko teisių tarnybos iš jos juos atėmė. Gyvi likę mažamečiai šiuo metu laikinai globojami giminaičių.

Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas ir Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas papasakojo ekspertų išvadas dėl mažamečių žūties bei atsakė į rūpimus klausimus, susijusius su vaikų nužudymu.

Vaikai mirė nuo atšalimo ir prigėrimo

Prokuroras pateikė ekspertų išvadas, dėl mažamečių vaikų mirties priežasties. Atlikus teismo medicinos ekspertizę, nustatyta, kad berniukas mirė nuo atšalimo ir prigėrimo. Mažametės mergaitės tyrimo išvados atskleidė, kad ji mirė paskendusi vandenyje. Yra hipotermijos požymių, bet tai nebuvo pagrindinė mirties priežastis.

„Pas vaikus nebuvo nustatyta smurtinių požymių, kurie būtų nustatyti prieš mirtį. Jie susižalojo kritimo į šulinį metu. Mirtis vaikus ištiko kelių minučių bėgyje“, – konstatavo A. Kiuršinas.

Vaikžudžiui – psichiatrų priežiūra

Spaudos konferencijos metu pateikta informacija ir dėl paties kaltinamojo A. Bero būsenos. Jau yra gautos dalinės psichiatrų ekspertizės išvados, kurios paaiškina į šulinį du vaikus sumetusio vyro būseną.

„A. Berui buvo atlikta stebėsena ir nustatyta, kad nei nužudymo metu, nei dabar negali valdyti savo veiksmų. Jis buvo nepakaltinamumo būsenoje. Ekspertai rekomendavo, kad būtų skirtas stacionarus gydymas. Praėjusią savaitę nutarta paguldyti į Rokiškio psichiatrinę ligoninę. Teismas spręs dėl priverstinio gydymą“, – sakė A. Kiuršinas.

Esant duomenims, kad jis negali suprasti savo veiksmų esmės, jis negali įvertinti ir motyvo. Pagal preliminarias išvadas, tokiai kaltinamojo būsenai alkoholis galėjo padaryti įtaką.

Mama tikrinta nuolat

Tuo tarpu kriminalistas G. Žukauskas tikino, kad pareigūnai atliko viską, ką galėjo. Anksčiau skelbta, jog protokole užfiksuota, kad pareigūnai girdėjo šulinyje garsus. Tačiau po ekspertų išvados, jog vaikai mirė per kelias minutes, galima daryti prielaidą, jog policininkai garsus girdėjo tuomet, kai lydėjo L. Civilikaitę į medikų automobilį.

Po nelaimės pačios mamos gyvenamąjį būstą pareigūnai tikrino šešis kartus. Pažeidimų nebuvo nustatyta, išskyrus kovo 12 dieną, kai ji buvo rasta neblaivi. Tad vaikų teisių apsaugos specialistai atėmė vaikus ir juos dabar laikinai globoja A. Bero brolio šeima.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA