Kauniečiai laukia naujų viešojo transporto stoginių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai laukia naujų viešojo transporto stoginių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Mieste intensyviai statomos naujos viešojo transporto stoginės. Kai kur jau stovi naujo dizaino stotelių paviljonai. Kitur keleiviams tenka laukti ant pliko lauko, tačiau rengėjai tvirtina, kad darbus planuoja baigti ankščiau nei planuota.

Šiuo metu visame mieste galima sutikti naujus viešojo transporto stotelių paviljonus statančius darbininkus. Konkursą įrengti 450 naujų stoginių laimėjusi įmonė „Reklamos arka“ atstovai tikina, kad darbai vyksta daugiau mažiau pagal planą, todėl kelių mėnesių bėgyje stoginės atsiras visose pagrindinėse miesto stotelėse.

„Šiuo metu dirba kelios komandos: vienos betonuoja, kitos stato pačius paviljonus. Per savaitę padarome apie 15-20 stoginių. Pirmame etape įrengėme stogines ten, kur jų niekada nebuvo, pvz., Raudondvario pl., Juozapavičiaus pr. ir pan., o dabar daugiausiai stoginių įrenginėjama centre, vėliau darbai suintensyvės ir kituose rajonuose“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Reklamos arka“ atstovas Kazimieras Kavaliūnas.

Kauniečiai gali siūlyti vietas, kur dar įrengti stogines

K. Kavaliūno teigimu, prieš tai stogines valdžiusi įmonė „JCDecaux“ pusmečiu vėliau nuardė savo paviljonus, todėl darbai šiek tiek užsitęsė. Visgi, dabar viskas vyksta geriau nei numatyti planai. Įmonė „Reklamos arka“ įsipareigojusi, kad per šiuos metus mieste pastatys 350 naujų paviljonų, tačiau jau apie 80 stotelių yra, todėl skaičiuojama, kad visame mieste bus įrengta per porą mėnesių.

Dar 100 stoginių įmonė turi pastatyti per tris metus. Čia „Reklamos arkos“ atstovai prašo įsitraukti ir kauniečius bei siūlyti tas vietas, kuriose reikėtų stoginės. Nes gali būti, kad svarbios vietos liko nepastebėtos ir šimtams keleivių viešojo transporto reikia laukti ant vėjo ir lietaus. Siūlymus, kur dar reikėtų paviljono galima teikti elektroniniu paštu kazimieras@reklamosarka.lt.

Žadėto interneto kol kas nebus

Prieš pradedant įrenginėti naujas stogines, buvo skelbiama, jog dalyje iš jų veiks bevielis interneto ryšys, tačiau šiuo metu šie norai šiek tiek pristabdyti. „Reklamos arkos“ atstovai tikina, kad pirmiausiai įrengs pačias stogines, o po to gal pavyks įgyvendinti ir interneto idėją.

„Ši idėja buvo sugalvota prieš pusantrų metų kartu su „Teo“ komanda. Kol mus stoginių konkurso nelaimėję operatorius mus patampė po teismus ir viskas užsitęsė. Per tą laiką „Teo“ pasikeitė daug žmonių. Tad dabar šis projektas nenumarintas, bet šiek tiek įšaldytas. Šis projektas reikalauja daug investicijų ir bandymų, nes tai niekur nedaryta, tad mes nusprendėme į projektą eiti su pagrindiniu projektu – stoginėmis. Tačiau jei atsiras rimtas partneris, mes esame pasiruošę įdiegti novatoriškas idėjas“, – kalbėjo K.Kavaliūnas.

Nors kol kas nebus interneto, paviljonų statytojai tikina, kad stoginės bus tvirtos. Ne veltui pagrindas gerai įbetonuojamas. Atstovai tikina, kad tikrai nenori, jog stoginė būtų kaip burė ir papūtus stipresniam vėjui, ji nukristų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA