Kauno Centrinis knygynas šiemet sulauks permainų | Kas vyksta Kaune

Kauno Centrinis knygynas šiemet sulauks permainų

Centrinis knygynas Laisvės alėjoje/ Kaunas.lt

Kauno simboliu tapęs Laisvės alėjoje veikiantis Centrinis knygynas dar šiais metais turėtų sulaukti permainų. Planuojama išnuomoti knygyno patalpas su sąlyga, kad jose ir toliau bus prekiaujama knygomis. Nuomininkas taip pat bus įpareigotas išlaikyti šiuo metu knygyne dirbantį personalą bei autentišką interjerą.

„Reikia pripažinti, kad nesame knygų pardavėjai. Išanalizavę knygyno veiklos rezultatus, supratome, kad konkuruoti su didžiaisiais tinklais būtų tikrai sunku. Taigi siūlysime išsinuomoti patalpas su labai konkrečiu tikslu – toliau tęsti knygyno veiklą. Ji turėtų užimti didžiąją dalį viso ploto. Šiuolaikiniuose knygynuose įrengiamos kavinės, poilsio ar net vaikų žaidimų vietos. Tikriausiai kažkas panašaus atsiras ir Centriniame knygyne“, – planuojamus pokyčius komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak jo, Centrinis knygynas tapęs tikru miesto simboliu ir neatsiejama Laisvės alėjos dalimi, todėl miestas nieku gyvu jo neatsisakys ir šią tradiciją nenutrūkstamai puoselės toliau.

Nuomos konkurso sąlygas rengiantys savivaldybės specialistai yra numatę dar vieną svarbią sąlygą – naujiesiems šeimininkams perduoti ir visus ligšiolinius Centrinio knygyno darbuotojus, kad nė vienas jų neliktų be darbo. Šiuo metu ten dirba devyni žmonės. Knygyno vadovė, įvykdžiusi visas struktūrines permainas, ketina išeiti užtarnauto poilsio. Savivaldybės administracijos vadovas planuoja, kad konkursas įvyks ir nuomininkai bus atrinkti šiemet.

„Išnuomoję patalpas miesto biudžetą kasmet papildysime ženklia pinigų suma. Tad Kaunui visa tai išeis tik į naudą, o kauniečiai ir toliau turės patogią vietą knygoms įsigyti. Tikimės, ji taps šiuolaikiškesnė ir dar patogesnė, – sakė Kauno savivaldybės administratorius. – Šiandien knygynai tampa ne vien leidinių prekybos taškais, bet ir savotiškais visuomenės traukos centrais. Norisi, kad ir Centrinis knygynas, esantis strategiškai išties unikalioje vietoje, modernėtų ir kviestų praeivius užeiti, išjudintų ten apsilankančių kauniečių mases ir suteiktų galimybę žmonėms turiningai praleisti laiką.“

„Svarbiausia, kad Centrinis knygynas atlieptų šiuolaikinio žmogaus poreikius. Iš patirties matome, kad tol, kol knygynas priklauso savivaldybei, to padaryti neįmanoma. Pasitelkę kompetencijas iš privataus verslo, turėsime gerą bendradarbiavimo pavyzdį. Savaime suprantama, jokių euroremontų autentiškame knygyno interjere tikrai nebus“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA