Kauno technologijos universitetas ieško naujo rektoriaus | Kas vyksta Kaune

Kauno technologijos universitetas ieško naujo rektoriaus

delfi.lt 2016/03/16 14:48
Kas vyksta Kaune nuotr.

Vienas didžiausių Lietuvoje Kauno technologijos universitetas (KTU) paskelbė viešą tarptautinį konkursą universiteto rektoriaus pareigoms užimti.

Pastaruosius penkerius metus šiam universitetui vadovavo Petras Baršauskas, iki tol ėjęs ISM mokslo prorektoriaus pareigas, tačiau jo kadencija baigsis vos už poros mėnesių.

Tiesa, tas pats asmuo KTU rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po 5 metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

KTU nurodo, kad konkurse gali dalyvauti nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys mokslo laipsnį arba pripažinti menininkai, turintys pedagoginės ir vadybinės patirties.

Asmenys, norintys dalyvauti konkurse, turi pateikti tam tikrus dokumentus, tarp jų – ir savo suformuluotą KTU viziją, veiklos gaires.

Dokumentus pageidaujama pateikti ne vėliau kaip iki 2016 m. balandžio 22 d. 10 val.

„Pasibaigus dokumentų pateikimo laikui, KTU tinklalapyje bus paskelbtas pretendentų sąrašas, vertinama gautų dokumentų atitiktis keliamiems reikalavimas. Galutinis kandidatų į rektoriaus pareigas sąrašas bus tvirtinamas Tarybos ir skelbiamas KTU tinklalapyje“, – nurodoma KTU rengtame konkurso skelbime.

Tarybos posėdis KTU rektoriaus rinkimams įvyks gegužės 12-ąją.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA