Kanapes auginę broliai sulaukė negailestingo teismo nuosprendžio | Kas vyksta Kaune

Kanapes auginę broliai sulaukė negailestingo teismo nuosprendžio

Policijos nuotr.

Už neteisėtą veiklą narkotinių medžiagų apyvartos srityje kauniečiai po 10 mėn. trukusio tyrimo galiausiai sulaukė teismo nuosprendžio.

2014 metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai bei Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, po išsamaus, 10 mėnesių trukusio, tyrimo, nutraukė grupės veiklą neteisėtos narkotinių medžiagų apyvartos srityje bei nustatė grupės narius – Kauno rajono gyventojus Raimundą Petraitį, pravarde „Mondė“, (gimusį 1960 m.) bei jo brolį Romualdą Šaulį (gimusį 1974 m.). Tiek R. Petraitis tiek ir R. Šaulys anksčiau buvo teisti: R. Šaulys – 3 kartus, iš jų 2 kartus už neteisėtą kanapių auginimą. R. Petraitis teistas 6 kartus, iš jų 2 kartus už neteisėtą kanapių auginimą.

2007 m. liepos mėn. R. Petraitis buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį, tačiau, kaip paaiškėjo, broliai „mėgiamos veiklos“ nemetė – 2010 m., policijos pareigūnams triuškinant kitus kanapių augintojus, turima informacija ir vėl atvedė prie šių brolių, kurie tiesiogiai buvo susiję su atrastomis kanapių auginimo plantacijomis Kauno r.: tiek Dievogalos k., tiek ir Mastaičiuose. Abiems buvo skirta 5 m. laisvės atėmimo bausmė.

2012 m. paleistas lygtinai, neatlikus paskirtos terminuotos laisvės atėmimo bausmės, R. Petraitis, pasitelkęs ir vėliau į laisvę išėjusį brolį, toliau neatsisakė gerai jam žinomo „amato“ – 2014 m. spalio 9 d., remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, buvo atliktos kratos Kauno r., Mastaičių kaime. Po kruopščių apžiūrų, pareigūnams pavyko surasti puikiai užmaskuotas 2 atskiras, gerai įrengtas kanapių auginimo laboratorijas, kurios buvo įtariamųjų gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniame pastate. Kanapių laboratorijose buvo visa reikalinga įranga, skirta tiek gamybai, tiek fasavimui bei auginama ir jau parengta pardavimui produkcija. Iš viso buvo rasta beveik 400 vienetų kanapių augalų, 380-to kalibro penkiašūvis lygiavamzdis revolveris „ME 38 Compact G“, 3 pramoninės gamybos 9 mm kalibro garsiniai šoviniai bei 3 šaudmenys.

Buvo pradėtas tyrimas pagal du Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius: 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti) ir 265 str. (Neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas). Visi asmenys, susiję su šiuo nusikalstamu verslu, buvo suimti.

Po kruopštaus ir intensyvaus tyrimo, 2015 m. birželio mėnesį ši byla buvo atiduota nagrinėti teismui. 2016 m. kovo 8 d. Kauno apygardos teismas R. Šauliui skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę, o R. Petraičiui – 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA