Kaune prasidėjo karinės pratybos | Kas vyksta Kaune

Kaune prasidėjo karinės pratybos

BNS 2016/03/14 10:38
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio visą mėnesį Kauno mieste ir apylinkėse vyks Lietuvos kariuomenės pratybos, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Mokymuose sąveiką vykdant plataus spektro operacijas treniruosis skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų, Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Kauno miesto policijos pareigūnai.

Pasak savivaldybės, nuo tradicinių mokymų šie išsiskiria tuo, kad kariai treniruojasi veikti apgyvendintoje vietovėje. Mūšis mieste, civilių gyventojų apgyvendintoje vietovėje, yra detaliau planuojamas, reikalauja specialaus pasiruošimo ir tikslaus vykdymo.

Pratybų organizatoriai atkreipia Kauno miesto ir apylinkių gyventojų dėmesį, kad pratybų metu bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojus būti supratingais ir atidžiais.

Siekiant pratybas priartinti realioms sąlygoms, į pratybų scenarijų įtrauktos ir miesto savivaldybė bei kitos institucijos. Pratybų vietos ir eiga yra suderintos su Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėmis bei Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Lietuvos kariai tikisi gyventojų supratimo ir iš anksto dėkoja už bendradarbiavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA