„Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai dalyviams žada naujovių | Kas vyksta Kaune

„Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai dalyviams žada naujovių

Organizatorių nuotr.

Tradicija tapusio „Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai šįkart kauniečius kvies ne tik dalyvauti įvairiose bėgimo rungtyse, bet žada ir kitų staigmenų, pavyzdžiui, seminarus sveikatingumo temomis. 

[galerija kiek=”4″]

Atsivers miestui

Balandžio 24-ąją vyksiančio renginio dalyviams, kaip ir rudenį, siūloma rinktis iš 15, 10 ar 5 kilometrų distancijų, vaikams ir šeimoms bus organizuojami linksmieji bėgimai. Tačiau starto ir finišo linija, kaip ir visas renginio židinys, keliasi iš stadiono, prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo.

Tokį sprendimą S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus grindžia tuo, jog rudenį pastebėtas miestiečių, norinčių pasižvalgyti po renginį, nedrąsumas.

„Rudenį pastebėjome, kaip nedrąsiai pro šalį praeinantys kauniečiai užsuko pažiūrėti renginio, pasižvalgyti sporto mugėje. Norime, kad šiemet organizuojamu renginiu galėtų pasidžiaugti kuo daugiau gyventojų, tad jį perkeliame į erdvią ir puikiai matomą vietą“, – pasakojo jis.

Palaikymas – būtinas

G. Bielskus tikina, kad „Ąžuolyno bėgimo“ pagrindinis tikslas yra skatinti sveikatingumo kultūrą mieste, tad čia susirenka gausus būrys dar tik pradedančių sportininkų, kuriems rūpi ne tiek jų rezultatas, kiek malonus laiko leidimas.

„Tai – renginys, kuris vienija aktyvius, sveika gyvensena besirūpinančius piliečius ir tėvus. Kviečiame visus ne tik bėgioti, bet ir nuolat mankštintis, tėvus praleisti daugiau laiko su vaikais, suteikiame galimybę jiems sudalyvauti varžybose kaip šeimai. Vaikams leisti pajusti varžybų jaudulį ir taip ugdyti meilę sportui“, – teigė organizatorius.

Lavina ne tik sportinius gebėjimus

Rudens bėgimo 15 kilometrų nugalėtojo, olimpinėms žaidynėms besiruošiančio renginio globėjo ir jaunųjų bėgikų trenerio Remigijaus Kančio nuomone, tokios varžybos – puikus būdas tėvams sustiprinti ryšį su savo atžalomis.

Nors stebėtojams taip gali ir neatrodyti, tėvų buvimas per varžybas yra itin svarbus faktorius, lemiantis dalyvių nusiteikimą. „Net profesionaliems sportininkams per varžybas daug lemiantis veiksnys yra trenerio ir artimųjų būvimas šalia“, – patirtimi dalinosi R. Kančys.

Jis taip pat pastebi, kad sportas vaikams suteikia pasitikėjimo savimi. Suteikia laiko planavimo įgūdžio. Visgi reikia suderinti treniruotes, mokslus, laisvalaikį, namų ruošą, keliones į varžybas. Stiprėja ir vaiko charakteris. Jis išmoksta geriau susitvarkyti, priimti sprendimus sunkiose situacijose. Nepasiduoda po pralaimėjimo, ar nesėkmės.

Be ilgųjų distancijų moksleiviams vyks ir trumposios varžybos. Tėvai išbandyti savo vienybę ir vaikams parodyti pavyzdį galės linksmojoje žmonų nešimo rungtyje.

Žada naujų užsiėmimų

Kaip ir ankstesnio renginio metu gyventojai turės galimybę susipažinti su bene 30 sporto būrelių, klubų ar asociacijų. Taip pat pasikonsultuoti su mitybos ir sveikos gyvensenos specialistais.

„Rudenį pakviesti šokių, kovos menų, fechtavimosi ir kitų sporto šakų klubai savo veiklą ir pasiekimus pristatinėjo 3 valandų trukmės pasirodyme. Šiuos prisistatymus bus galima stebėti ir balandžio 24 dieną.

2016 metų naujovė – renginio metu vyksiantys nemokami seminarai įvairiomis sveikatingumo temomis. Žinomi savo srities ekspertai dalinsis patirtimi, skaitys pranešimus visiems norintiems apie mitybą, aktyvų laisvalaikį“, – pasakojo G. Bielskus.

Laukiant „Ąžuolyno bėgimo“ renginio kauniečiai ir miesto svečiai pasiruošti jam gali kiekvieną pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro rengiamose nemokamose treniruotėse „Judėk sveikai“. Treniruotės vyks visus metus, o į jas kviečiami visi norintys – amžiaus limito nėra.

Daugiau informacijos apie bėgimą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA