Seniūnui nesuprantama, ką lauke veikia vonia | Kas vyksta Kaune

Seniūnui nesuprantama, ką lauke veikia vonia

R. Tenio nuotr.

Pačiame centre kauniečius ir miesto svečius pasitinka neįprastas vaizdas – lauke išnešta vonia. Keisčiau tai, kad ji užkelta ten, kur nėra jokio balkono ar langų. Tokia meninė instaliacija užkliuvo Centro seniūnui.

E. Ožeškienės gatvėje, ties 21-uoju namu, kaimynai įsirengė išskirtinį kiemą. Čia ant sienų išpaišyti senai gyvenę kaimynai, pasakojama jų gyvenimo istorija. Taip pat meniniai sprendimai leidžia informuoti apie krentančias plytas ar perkelti žmones iš lauko į vidų. Visą tai vietiniai gyvenimai praminė „Kiemo galerija“ ir sako, kad tokio išskirtinio kampelio centre ateina pasižiūrėti daug žmonių.

Vienas iš paskutinių meninių sprendimų šiame kieme – į lauką išnešta ir prie namo sienos aukštai pastatyta vonia. Toks vaizdas traukia tikrai ne vieno kauniečio dėmesį, mat puikiai matosi ne tik pačioje „Kiemo galerijoje“, bet taip pat ir leidžiantis nuo Savanorių kalno.

Visgi, vonia susirūpino Centro seniūnas Marius Švaikauskas. Jis liepė gyventojams nukelti vonią, nors vasarą čia planuota, kad pražys gėlės. Seniūnas įsitikinęs, kad toks meninis elementas miestui žavesio tikrai neprideda, o dar ir neatitinka saugumo reikalavimų.

Tokie Centro seniūno pasisakymai supykdė Kauno menininkus. Šie neketina nukelti vonios, tačiau situaciją vis tiek reikės apsvarstyti su namo administratoriais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA