Kokia bus atnaujinto S. Dariaus ir S. Girėno stadiono finansinė nauda miestui? | Kas vyksta Kaune

Kokia bus atnaujinto S. Dariaus ir S. Girėno stadiono finansinė nauda miestui?

Kaunas.lt nuotr.

Nors realūs S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai dar neprasidėjo, specialistai jau suskaičiavo, kokį finansinį efektą Kaunui duos į atnaujintame stadione rengiamas futbolo rinktinės varžybas atvykstantys užsienio ir vietos sirgaliai.

2017-aisiais metais Lietuvos futbolo rinktinė namuose žais  FIFA pasaulio futbolo  čempionato atrankines rungtynes su Slovakijos, Škotijos ir Anglijos nacionalinėmis rinktinėmis. Planuojama, jog šie mačai galėtų vykti  Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione, kurio rekonstrukciją ketinama pradėti šių metų rudenį. Rekonstruotame stadione taip pat ketinama rengti jaunimo rinktinių varžybas.

Ekspertų vertinimu, per 2017-2020 metus stebėti atrankinių  varžybų į Kauną galėtų atvykti daugiau nei 25 tūkstančiai futbolo sirgalių iš užsienio ir  virš  100 tūkst. vietinių futbolo gerbėjų. Specialistų skaičiavimais,  finansinė nauda miestui siektų apie 8,7 mln. eurų. Šiuos pinigus futbolo sirgaliai išleis Kauno viešbučiuose, restoranuose, baruose, suvenyrų parduotuvėse ir kitur.

„Pasaulio ir Europos futbolo čempionatai – tai vieni masiškiausių pasaulyje sporto renginių. Sirgalių ir TV auditorijos fantastinių didžių. Atrankinės rungtynės taip pat susilaukia milžiniško dėmesio, todėl jų surengimas Lietuvoje yra ne vien nepakartojama futbolo šventė, bet ir unikalus šansas Lietuvai patekti į pasaulio žiniasklaidą, sulaukti turistų srauto. Tačiau turime suvokti, kad tai yra ir didelė atsakomybė.

Kauno miesto savivaldybės atstovų teigimu, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija kainuos apie 12 mln. eurų. Tiksli darbų kaina paaiškės po rangovo konkurso.

„Šiuo metu tvarkoma techninė dokumentacija, pagal kurią vyks tolimesni projektavimo ir statybų darbai, taip pat baigiamas rengti detalusis planas. Stadiono atgaivinimas – ambicingas planas. Siekiame, jog statybos prasidėtų jau šį rudenį“, – pabrėžė Kauno miesto tarybos narys, architektas prof. Jonas Audėjaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA