Kviečia į nemokamas taisyklingo bėgimo treniruotes | Kas vyksta Kaune

Kviečia į nemokamas taisyklingo bėgimo treniruotes

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Šiemet nuo balandžio mėnesio kauniečiams bus organizuojamos nemokamos bėgimo treniruotės su profesionaliais treneriais. Šiam projektui skirta 3000 eurų „Išjudink save“ programos parama.

Kauniečiams – nemokamos taisyklingo bėgimo treniruotės

Nuo balandžio iki spalio mėnesio VšĮ „Kauno maratono klubas“ kviečia kauniečius į nemokamas taisyklingo bėgimo treniruotes, kurias ves profesionalūs treneriai. Tai – ketvirtus metus iš eilės vykdoma iniciatyva, kuria siekiama suburti sveiką gyvenimo būdą propaguojančią bendruomenę. Šis projektas – vienas iš dešimties Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ vykdomos programos „Išjudink save“ nugalėtojų, kuriam skirta „The Coca-Cola Foundation“ parama. Gavę finansavimą, projekto organizatoriai šiemet į treniruotes turės galimybę pakviesti net 2-3 kartus daugiau miestiečių.

„Sužinojęs, jog buvo pateikta 440 paraiškų, o mes patekome tarp dviejų procentų nugalėtojų, likau maloniai nustebęs. Bėgimas – tai hobis, jau ketvirtus metus iš eilės su bendraminčiais organizuojame didžiausią vasaros bėgimo renginį Lietuvoje „Kauno maratoną“. Nemokamas treniruotes rengiame norėdami paskatinti kuo daugiau žmonių atrasti bėgimą, o į užsiėmimus kviečiame ir žymius sportininkus, ir pradedančius bėgikus – visus, kurie nori laisvalaikį leisti sveikiau“, – pasakoja projekto iniciatorius, VšĮ „Kauno maratono klubo“ direktorius Algirdas Pukis.

Iš viso „Išjudink save“ programai buvo pateikta net 440 paraiškų. Komisija atrinko dešimt geriausių projektų, kuriems išdalinti 25 tūkst. eurų. Dar tiek pat bus skirta jų renginių viešinimui ir atributikai. Įvairius miestus šiais metais išjudinsiančių renginių kalendorių galima rasti svetainėje.

Programa „Išjudink save“ įgyvendinama jau antrus metus, ja siekiama paskatinti Lietuvos žmones judėti daugiau. Tarp jos finansuojamų projektų – „LTeam olimpinis žiemos festivalis“, „Olimpinė diena“, „Judėjimo savaitė“, „Kalėdų karavanas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA