„Nerk į teatrą” kviečia pažinti teatro užkulisius | Kas vyksta Kaune

„Nerk į teatrą” kviečia pažinti teatro užkulisius

D. Stankevičiaus nuotr.

Nacionalinis Kauno dramos teatras (NKDT) visus, besidominčius teatru, kviečia į jau tradicija tapusį festivalį „Nerk į teatrą“. Šeštus metus iš eilės vykstantis renginys šįmet vyks kovo 7-13 dienomis, o užsiėmimų programoje gausu visiems: ir vaikams, ir jų tėveliams, mokytojams, jaunimui ar žmonėms, turintiems klausos, regos bei protinę negalią.

Programoje – net 39 užsiėmimai

Festivalio programos sudarytoja, NKDT Kultūros projektų ir turizmo vadybininkė Rugilė Pukštytė teigia, jog tema išlikusi ta pati – teatro grožis bei įvairovė. „Kadangi festivalis yra tęstinis projektas, tai jo pamatinės idėjos nesikeičia – norisi supažindinti su teatro kaip institucijos, kultūros srities specifika“, – sakė ji.

Savaitę vyksiantis festivalis užsiėmimų gausa nenusileidžia pernykštei – iš viso dalyvių laukia net 39 užsiėmimai. „Tai įvairialypis menas, kuriame telpa daugybė elementų – nuo grimerės teptuko iki scenografo maketo, režisieriaus pastabų ar žiūrovo. Ir būtent žiūrovas yra tas elementas, į kurį mes atsigręžiame šiemet – nuo vaiko iki studijas prieš tris dešimtmečius baigusio žmogaus. Mums svarbu sukurti tokį renginių kalendorių, kuriame kiekvienas iš besidominčių teatru rastų sau jame ką pasižymėti,“ – pasakojo programos sudarytoja.

Scenos paslaptimis dalinsis ir generalinis direktorius

„Norisi atkreipti dėmesį, kad festivalis nėra skirtas tik mokiniams ar studentams“, – sakė NKDT Kultūrinės veiklos ir turizmo vadybos skyriaus vadovė Agnė Burovienė.

Festivalio įprastinius užsiėmimus – ekskursijas po teatro erdves bei įvairias dirbtuves – šįmet papildė išskirtinės veiklos: improvizacijos valanda su aktoriumi ir režisieriumi Kirilu Glušajevu, pantomimos dirbtuvės, teatro terapija, skirta geresniam savęs pažinimui ir saviraišką slopinančių baimių atsikratymui, ir kitos.

Dalyviai taip pat turės progą pasisemti scenos kalbos paslapčių iš NKDT generalinio direktoriaus, aktoriaus Egidijaus Stanicko, scenos judesio užsiėmimą ves Marius Pinigis ir Mantas Stabačinskas, o režisūrinėms dirbtuvėms vadovaus Vidas Bareikis.

Teatro aistruolių, turinčių negalią, taip pat laukia nemažai veiklų. Jaunimas su regėjimo sutrikimais laukiamas pojūčių teatro įkūrėjos Karolinos Žernytės užsiėmime „Pajausk teatrą kitaip“, dalyviai su protine negalia gali sėkmingai įsijungti į režisierės Monikos Klimaitės kūno išlaisvinimo pratybas, o turintys klausos negalią laukiami ekskursijoje po teatrą.

Spektakliai – atrinkti specialiai festivaliui

Festivalio metu kauniečiai bei miesto svečiai bus kviečiami ir į specialiai atrinktus spektaklius, skirtus ne tik vaikams ar jaunimui, bet ir platesnei žiūrovų auditorijai.

Programoje du režisieriaus Valters Silis (Latvija) darbai – 50 metų slapstymosi istorija „Miškinis“ bei monospektaklis, nagrinėjantis klimato kaitos pasekmes „Prarastoji Antarktis“, kurį pristatys „Dirty Deal Teatro“ (Latvija).„Kas matė nors vieną šio režisieriaus spektaklį, įsitikino, kad net skaudžios, rimtos temos fone nuskamba ir humoro gaida. „Prarastoji Antarktis“ – mokslo ir humoro kupinas audiovizualinis spektaklis“, – pasakojo R. Pukštytė.

Mažiausiųjų žiūrovų lauks teatralizuotas koncertas „Aplink pasaulį2“, miuziklas „Išeik į kiemą“ bei spektaklis pagal A. Lindgren kūrybą „Astrida“. Festivalį vainikuos NKDT jaunųjų aktorių parengtas gyvos muzikos koncertas „Twist and Shout“, kuriame skambės bliuzo ir džiazo ritmai.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA