Alkoholio prekybos laiką siūloma trumpinti drastiškai | Kas vyksta Kaune

Alkoholio prekybos laiką siūloma trumpinti drastiškai

BNS 2016/03/02 19:22
Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Alkoholio prekybą Lietuvoje siūloma uždrausti nuo 20 val. iki 12 val. dienos. Draudimas negaliotų maitinimo įstaigoms.

Parlamentaras konservatorius Sergejus Jovaiša, kuris Seime užregistravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, sako, kad prekybos laiko ribojimas yra efektyviausia alkoholio prieinamumo ribojimo priemonė.

„Dalis tautos blaivi galėtų dirbti bent pusę dienos. Iki pietų gal iškentės, o paskui jau gal ir nebesinorės“, – BNS sakė S.Jovaiša.

Toks siūlymas yra gerokai griežtesnis nei Vyriausybės – ji iš esmės sutinka, kad prekiauti alkoholiu būtų leidžiama nuo 10 val. ryto.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas siūlo Seimui leisti alkoholiu prekiauti nuo 10 val. iki 22 val., dabar tai galima padaryti nuo 8 iki 22 val.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva patenka į daugiausia alkoholio suvartojančių Europos šalių trejetuką. Apie būtinybę riboti jo vartojimą imta garsiau kalbėti po Lietuvą sukrėtusių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girtaujantys asmenys.

Organizacija skelbia, kad 2014 metais Lietuvoje visi vyresni nei 15 metų gyventojai per metus suvartojo vidutiniškai po 15,4 litro gryno spirito, arba beveik po 1,3 litro per mėnesį. Tai daugiau nei po 10 litrų vyno ar po 23 litrus alaus arba po 15 litrų alkoholinių kokteilių kiekvieną mėnesį visus metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA