Pavojingiausios pėsčiųjų perėjos greitkelyje „Kaunas-Vilnius“ nebeliks | Kas vyksta Kaune

Pavojingiausios pėsčiųjų perėjos greitkelyje „Kaunas-Vilnius“ nebeliks

Kas vyksta Kaune nuotr.

Jau šiais metais greitkelyje Kaunas-Vilnius nebeliks dviejų pavojingų vietų, kur pėstieji, neturėdami kito pasirinkimo ir rizikuodami savo gyvybe, kerta itin judrų greitkelį, kuriuo per parą pravažiuoja daugiau nei 20 tūkst. automobilių. Žiežmarių ir Moluvėnų sankryžos rekonstruojamos ir jau lapkričio mėnesį turėtų būti baigti visi darbai.

Prie Žiežmarių į magistralę Vilnius–Kaunas iš abiejų pusių viename lygyje įsijungia rajoniniai keliai: iš vienos pusės – kelias Kaišiadorys–Stasiūnai–Triliškės, iš kitos – kelias Žiežmariai–Nemaitonys–Stakliškės. Abiejose magistralės pusėse yra autobusų stotelės, pėstieji į kitą kelio pusę eina tiesiog per magistralę ir jos skiriamojoje juostoje esantį praėjimą. Atsižvelgiant į esamą eismo situaciją šiame magistralės ruože įrenginėjama dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, statomas pėsčiųjų viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, panaikintas apsisukimas per skiriamąją juostą.

Ties Moluvėnų sankryža už kelių šimtų metrų vienoje kelio pusėje yra apgyvendinti kolektyviniai sodai, kitoje pusėje – Moluvėnų gyvenvietė. Eismo saugai gerinti rekonstruojamame kelio ruože bus įrengta dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, neliks apsisukimo per skiriamąją juostą.

Šiose rekonstruojamose greitkelio vietose įvyksta ne mažai avarijų, kurių metu žuvo ar buvo sužaloti žmonės.

Abiejų sankryžų rekonstrukcija kainuos daugiau nei 12 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA