Priminimas: nuo kovo 1-osios keičiasi viešojo transporto bilietų kainos | Kas vyksta Kaune

Priminimas: nuo kovo 1-osios keičiasi viešojo transporto bilietų kainos

R. Tenio nuotr.

Miesto valdžia pritarė pabranginti kai kuriuos viešojo transporto bilietus. Jų kainos keičiasi jau nuo pirmos pavasario dienos.

Nuo kovo 1-os dienos Kaune brangsta kai kurie viešojo transporto bilietai. Norintys po miestą keliauti įmonei UAB „Kautra“ priklausančiais mikroautobusais, nuo rytojaus turės mokėti ne 0,9, o vieną eurą. Toks sprendimas priimtas, nes kai kurie maršrutai įmonei yra nuostolingi. Tad tam, įmonė nenutrauktų sutarčių ir mikroautobusai važiuotų įprastais septyniais maršrutais, nutarta minimaliai padidinti važiavimo kainą.

Nuo rytojaus keičiasi ir autobusų ir troleibusų bilieto kainos. Visi keleiviai, kurie bilietus įsigyja pas vairuotoją, mokės ne 0,7 euro, bet 0,8 euro. Atitinkamai bus skaičiuojamos ir lengvatos: bilietas su 50 proc. nuolaida kainuos 0,4 euro, o su 80 proc. – 0,16 euro.

Kauniečiai, norintys autobusais ir troleibusais važiuoti įprasta kaina, turi važiavimo bilietais pasirūpinti iš anksto. Elektroninius vienkartinius ar nuolatinius bilietus galima įsigyti spaudos kioskuose, prekybos centruose ar kitose viešojo transporto ženklu pažymėtose vietose. Pasipildžius elektroninę kortelę, bilieto kaina išlieka 0,58 euro. Toks bilietas leidžia per 30 minučių persėsti į kitą autobusą ar troleibusą ir už persėdimą nemokėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA