Girtas autobusą vairavęs vyriškis savo poelgio paaiškinti negalėjo | Kas vyksta Kaune

Girtas autobusą vairavęs vyriškis savo poelgio paaiškinti negalėjo

R. Tenio nuotr.

Savaitės pabaigą apkartino grubus UAB „Kauno autobusų“ darbuotojo pažeidimas. Sekmadienį, vasario 28 d., už vairo neblaivus sulaikytas bendrovės autobuso vairuotojas sulaukė griežčiausios nuobaudos – neteko darbo vietos.

Autobuso vairuotojas bendrovėje dirbo devynerius metus. Per šį laikotarpį nei karto nebuvo nusižengęs bendrovėje galiojančioms griežtoms taisyklėms. Pats vairuotojas tokio savo elgesio paaiškinti nesugebėjo. Už tokį grubų pažeidimą UAB „Kauno autobusai“ vadovybė nedvejodami taikė griežčiausią nuobaudą ir jau kitą dieną nutraukė darbo sutartį su vairuotoju.

„Kiekvienas bendrovės vairuotojas darbo dieną pradeda ir užbaigia tik pasitikrinęs alkoholio matuokliu dispečerinėje. Griežtos vidaus taisyklės už vairo sėsti leidžia tik visiškai blaiviam asmeniui. Be viso to, dažnai organizuojame ir išvažiuojamuosius patikrinimus, kurių metu, speciali grupė tikrina vairuotojų blaivumą tiesiog atsitiktinėse miesto vietose“, – tikino bendrovės transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis.

„Tai tikrai neatsakingas ir nesuvokiamas darbuotojo elgesys. Mūsų įmonė niekada netoleruos tokio neatsakingumo darbo vietoje, todėl nusprendėme ženkliai padidinti išvažiuojamųjų patikrinimų skaičių ir tikimės, kad ateityje tokių grubių nusižengimų nebepasitaikys“, – pridūrė UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Bendrovės vadovybė atsiprašo savo keleivių bei visų miesto eismo dalyvių už tokį neatsakingą autobuso vairuotojo elgesį ir tikina naudosianti visas įmanomas priemones užkirsti kelią tokiems pažeidimams ateityje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA