D. Gineikaitė teismo verdikto dėl girtumo neišgirdo | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitė teismo verdikto dėl girtumo neišgirdo

R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas tarė nuosprendį buvusios Nacionalinės žemės ūkio tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės girtumo byloje. Nei pati D. Gineikaitė, nei jos advokatas nuosprendžio skelbime nepasirodė. Teisėja tikino, kad moteris nesigailėjo, todėl lengvinančių aplinkybių nebuvo.

Penktadienį Kauno apylinkės teismas užvertė girtumo skandalo bylą, kuomet buvusi valstybės tarnautoja D. Gineikaitė, būdama neblaivi, sukėlė auto įvykį Kaune. Pati kaltinamoji į tesimo salę neatvyko. Teisėja Audronė Levinskienė tikino, kad buvo išnagrinėti visi aspektai ir nuspręsta lengvinančių aplinkybių neskirti.

„Viso proceso metu D. Gineikaitė nesigailėjo, kad vairavo neblaivi, o kaip tik priešingai bandė įrodyti, kad yra nekalta. Ji pati prisiėmė galimų neigiamų pasekmių riziką“, – sakė bylą nagrinėjusi teisėja A. Levinskienė.

Teismas taip pat atmetė kaltinamosios sakymus, kad alkotesterį galėjo suklaidinti jos naudojamas burnos skalavimo skystis, nes ekspertai įrodė, kad parodymai gali skirtis, jei pučiama neraėjus 8 minutėms nuo įvykio. O D. Gineikaitė į alkotesterį pareigūnams pūtė ne anksčiau kaip 20 min nuo avarijos.

Kauno apylinkės teisėja nusprendė skirti buvusiai Nacionalinės žemės ūkio tarnybos vadovei 1300 eurų baudą ir atimti teises trims su puse metų. D. Gineikaitė šį sprendimą dar galės per 20 dienų apskųsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA