Vairuotojai džiūgauja: prasidės tragiško kelio remonto darbai | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai džiūgauja: prasidės tragiško kelio remonto darbai

Krs.lt nuotr.

Ne kartą portalas „Kas vyksta Kaune“ buvo sulaukęs kauniečių ir Kauno rajono gyventojų skundų dėl tragiškos kelio kokybės į Kulautuvą. Kauno rajono savivaldybė praneša gerą naujieną – kai tik leis oro sąlygos, prasidės kelio rekonstrukcijos darbai.

[galerija kiek=””]

Gera žinia Kulautuvai

Kulautuvos ir Vilkijos gyventojai atkreipė dėmesį į pakelėse pjaunamus medžius ir raunamus kelmus. Pranešama, kad tai – ne savivaliavimas, o būtinybė siekiant tinkamai pasiruošti kelių atnaujinimo darbams ir užtikrinti eismo saugumą.

Kai tik atšils orai, pirmiausiai bus pradėta rekonstruoti 2,1 km ilgio kelio atkarpa nuo Jurbarko plento iki Kulautuvos miestelio centro.

„Tai buvo labai nesaugus kelias, todėl džiaugiamės Automobilių kelių direkcijos sprendimu jį sutvarkyti“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

Pagal projektą, susidėvėjusi 4,5 m pločio važiuojamosios dalies asfalto danga bus praplatinta iki 7 m. Atsiras vietos ir pėstiesiems. Jiems kairioje kelio pusėje bus įrengtas pėsčiųjų ir dviratininkų takas. Taip pat bus įrengtas apšvietimas.

Eismo neribos

Kelio remontą atliksianti akcinė bendrovė „Kauno tiltai“ pirmosiomis pavasario dienomis planuoja pradėti ir dar vienos Kauno rajono kelio atkarpos rekonstrukcijos darbus. Bus remontuojamas krašto kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruožas.

Darbininkai darbuosis nuo 18 iki 21,54 km, t.y. nuo Kulautuvos sankryžos iki posūkio į Bubių gyvenvietę. Iš viso – 3,52 km. Čia esanti 6 m pločio važiuojamoji asfalto danga bus praplatinta iki 8 m.

Vykstant rekonstrukcijai eismas šiuose kelio ruožuose nebus sustabdytas, automobiliai važiuos remontuojamąja dalimi.

Nepatogumai – laikini

Pavasarį bus tęsiama lapkričio mėnesį pradėta krašto kelio Nr. 140 Kaunas – Zapyškis – Šakiai ruožo nuo 10,2 iki 16,7 km rekonstrukcija – 6,5 km nuo sankryžos į Juragius iki Zapyškio miestelio. Šioje atkarpoje kelias taip pat bus praplatintas iki 8 metrų.

Viešasis transportas ir gyventojai galės važiuoti remontuojamu keliu, čia eismas bus reguliuojamas šviesoforais.

Šiuo keliu negalės važiuoti tranzitinis transportas. Jis bus nukreiptas per Poderiškių ir Vilemų kaimus.

Kelio ruožas per Kačerginės mišką kol kas liks uždarytas, o eismas, kaip jau įprasta, vyks per Kačerginę.

Kelininkai atsiprašo vairuotojų už laikinus nepatogumus, sutinkamus minimuose kelių ruožuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA