Dviračių nuomos sistema Kauną pasieks jau gegužę | Kas vyksta Kaune

Dviračių nuomos sistema Kauną pasieks jau gegužę

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Viso pasaulio didmiesčiuose itin populiari dviračių dalinimosi paslauga Kaune turėtų atsirasti jau šio pavasario pabaigoje. Žinoma įmonė išsiprašė lengvatų ir automobiliams, mat mieste taip pat teiks ir automobilių dalinimosi paslaugas.

„Praėjusiais metais buvo skelbtas viešas konkursas dėl dviračių nuomos punktų įrengimo. Atsirado tik vienas dalyvis ir kiek vėliau jis pasitraukė, nusprendęs, jog tokia veikla nerentabili. Todėl suradome kitą būdą, pagal kurį su pasiūlymais teikti šias paslaugas gali kreiptis bet kuri įmonė“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tokią tvarką kritikavo opozicija, sakydami, kad neskelbiant konkurso, visa tai atrodo neskaidriai. Dėl to nuo šio klausimo nusišalino. „CityBee” automobiliukams miesto parkavimo nuolaidos suteiktos kitų politikų valia.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas tikino, kad jei įmonei nebus suteiktos lengvatos, rizikuojama netekti ir dviračių nuomos. Įmonė planuoja Kaune teikti automobilių dalinimosi paslaugą „CityBee“. Kauno miesto taryba pritarė siūlymui dalinimuisi skirtus automobilius atleisti nuo mokesčio už parkavimą.

Pirmajame etape bendrovė „Prime Leasing“ ketina naudoti 50 automobilių. Atsižvelgus į situaciją rinkoje, ateityje šis skaičius gali išaugti iki 100. Specialistų skaičiavimais, dėl suteiktos lengvatos Kauno miesto biudžetas per metus negaus 30,4 tūkst. eurų pajamų. Automobilių dalinimosi paslaugą ketinama teikti 36 stotelėse, iš kurių tik 10 bus centrinėje miesto dalyje.

Kauno miesto savivaldybei pasiūlymą pateikusi Vilniuje automobilių dalinimosi paslaugą „CityBee“ teikianti įmonė „Prime Leasing“ Kaune pradės tiekti ir ilgai lauktą dviračių nuomos paslaugą. Automatinė dviračių nuomos sistema pradės veikti jau nuo gegužės 1 dienos.

Planuojama, kad kauniečiai ir miesto svečiai galės naudotis 150-200 dviračių, kuriuos ketinama nuomoti ne trumpiau nei šešis mėnesius per metus. Tikimasi ilgalaikio bendradarbiavimo ir kad paslauga mieste bus teikiama ne trumpiau nei 5 metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA