Prie visuotinio pedagogų streiko jungiasi ir Kauno mokyklos | Kas vyksta Kaune

Prie visuotinio pedagogų streiko jungiasi ir Kauno mokyklos

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Šiandien visoje Lietuvoje į streiką stoja šimtai pedagogų, reikalaudami didesnio atlyginimo. Prie visuotinio pedagogų streiko jungiasi ir Kauno mokyklos.

Profesinės sąjungos skelbė, jog šiandien pamokas vesti atsisakys 300 mokyklų visoje šalyje. Švietimo ministerijos duomenimis, remiantis savivaldybių pateiktomis ataskaitomis, pirmadienio rytą streikuoja 200 švietimo įstaigų, kas sudaro 12 proc. visų mokyklų.

Kauno mokyklos prie kolegų taip pat prisijungė. Kauno miesto savivaldybės, Švietimo skyriaus vedėjas portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog Kaune streikuoja viena mokykla ir vienas daugiafunkcis centras. V. Mažeika patikino, kad minimose švietimo įstaigose pamokos vyksta.

Kauno „Santaros“ gimnazijoje prie streiko prisijungė 16 pedagogų. Kauno Aleksandro Stulginskio daugiafunkciniame centre – vienas žmogus. Lyginant su šalyje streikuojančių pedagogų skaičiumi, Kaunas praktiškai idėjos nepalaiko.

Tiesa, Kauno mokytojai jau buvo prisijungę prie streiko. Pedagogai streikavo gruodžio pradžioje. Tuomet protestas buvo trumpesnis ir vaikams nebuvo vedamos tik iki 10 valandos.

Mokytojai reikalauja, kad nuo rugsėjo būtų pradėta įgyvendinti algų kėlimo programa, be to, siekia, kad būtų atsisakyta per krizę įvestų vadinamųjų atlyginimų žirklių, kurios esą leidžia švietimo darbuotojams už tą patį darbą nustatyti nevienodą atlygį.

ATNAUJINTA 10.50 VAL.

Į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją paskambino Kovo 11-osios gimnazijos atstovai ir patikino, kad visa mokykla yra prisijungusi prie streiko. Taip pat streikuoja ir Šančių pagrindinės mokyklos pedagogai. Mokiniams pamokos šiose mokyklose nevedamos.

Greičiausiai ši informacija dar nepasiekė savivaldybės atstovų, tad tikėtina, kad streikuojančių mokyklų skaičius dar išaugs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA