Pažadas: vaiduoklį griaus metų pabaigoje | Kas vyksta Kaune

Pažadas: vaiduoklį griaus metų pabaigoje

BNS 2016/02/20 09:06
Archyvo/ L. Misiūno nuotr.

Apleisto „Respublikos“ viešbučio griovimo darbus Kaune planuojama pradėti šių metų pabaigoje, sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Vaiduoklių griovimas techniniu požiūriu geriausias žiemą. Kadangi šią žiemą jau nespėjome nei projekto pasiruošti, tai iš tiesų kalbėjau su sūnumi, kad turi planų sekančią žiemą pradėti griauti, nugriauti, o pavasarį statyti“, – penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė V.Matijošaitis.

Kauno meras yra „Vičiūnų grupės“, kuri įsigijo apleistą viešbutį, savininkas. „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas yra mero sūnus Šarūnas Matijošaitis.

1988 metais pradėtos „ Respublikos“ statybos įstrigo 1993-aisiais. Nuo to laiko kelis kartus keitėsi jo savininkai, tačiau statybos nebuvo atnaujintos. Viešbutis stovi apie 85 arų ploto žemės sklype, kurį „ Kauno arka“ nuomojasi iš valstybės.

Metų pradžioje objekto įsigijimu domėjosi statybų bendrovė „Vėtrūna“ bei verslininkas Marius Budrikis, skelbę planuojantys statyti biurų kompleksą.

BNS žiniomis, nebaigtą statyti viešbutį jo savininkai už daugiau nei 2,02 mln. eurų šiemet taip pat siūlė įvairioms nekilnojamojo turto plėtros bendrovėms – SBA, „Hanner“, „YIT Kausta“, „Eika“, „Lords LB Asset Management“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA