JAV diplomatas savo apsilankymu pagerbė „Intermedix Lietuva“, kur jau dirba 600 žmonių | Kas vyksta Kaune

JAV diplomatas savo apsilankymu pagerbė „Intermedix Lietuva“, kur jau dirba 600 žmonių

Organizatorių nuotr.

Penktadienį, savo apsilankymo Kauno regione metu, didžiausio Kaune paslaugų centro „Intermedix Lietuva“ duris pravėrė JAV ambasadorės Lietuvoje pavaduotojas Howard‘as Solomon‘as. Diplomato vizitas sutapo su savotišku jubiliejumi – prieš trejus metus Kaune įsikūręs JAV korporacijos „Intermedix“ paslaugų centras šią savaitę priėmė 600 – ąjį darbuotoją.

[galerija kiek=”4″]

Paslaugas, technologijas ir krizių valdymo IT sprendimus JAV ligoninėms, medikams, greitosios pagalbos darbuotojams, valstybinėms įstaigoms, policijai ir kariuomenei teikianti bendrovė savo veiklą 2013 metais Lietuvoje pradėjo tik su 27 žmonėmis.

H. Solomonas Kaune domėjosi esama ekonomine padėtimi bei investiciniu klimatu.

„Džiaugiuosi galimybe aplankyti „Intermedix Lietuva“ ir tiesiai iš jos atstovų išgirsti, kaip sekasi JAV kompanijai šiame regione“, − sakė JAV diplomatas.

Pasak „Intermedix Lietuva“ viceprezidento ir direktoriaus Luko Jankausko, JAV ambasadorės pavaduotojo vizitas – maloni staigmena nuolat augančiai bendrovės komandai.

„Džiaugiamės aukšto diplomato vizitu. Nesuklysime teigdami, kad ponas H. Solomonas pasijuto tarsi namie – visi mūsų darbuotojai puikiai kalba angliškai, kasdien bendrauja su kolegomis iš JAV. Šią savaitę priėmėme 600-ąjį darbuotoją, tačiau turime dar ambicingesnių planų Kaune – šiais metais ieškosime dar bent 150 darbuotojų“, − apie ateities planus kalbėjo „Intermedix Lietuva“ vadovas.

Profesionalus diplomatas, dirbęs Vašingtone, Vienoje, Maskvoje, Seule, H. Solomonas dirbo ir Baltųjų rūmų Nacionalinėje saugumo taryboje – ėjo direktoriaus Rusijos reikalams pareigas.

Vizito metu diplomatas su kolegomis apžiūrėjo abu E. Ožeškienės gatvėje įsikūrusius bendrovės biurus, domėjosi bendrovės darbo specifika, kalbėjosi su darbuotojais.

Paslaugas, technologijas ir krizių valdymo IT sprendimus sveikatos apsaugos sektoriui JAV tiekianti „Intermedix Lietuva“ – vienas didžiausių investuotojų ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje. 2014 m. investuota daugiau nei 5 mln. eurų, kitais metais duris atvėrė antrasis biuras, į kurį investuota virš 1,5 mln. eurų. Abu pastatai miesto centre – ne nauji, tačiau atnaujinti ir paversti aukščiausios klasės biurais.

„Intermedix Lietuva“ nuolat investuoja ir į šalies aukštąjį mokslą. 2015 metais Kauno technologijos universitetui (KTU) skirta 100 tūkst. eurų: čia duris atvėrė „Intermedix“ kūrybiškumo laboratorija, skirtos stipendijos gabiausiems studentams, o su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu pasirašyta 5 metų sutartis, pagal kurią skirta 50 tūkst. eurų universiteto renginiams ir infrastruktūros stiprinimui.

2015 metų geidžiamiausio šalies darbdavio „Intermedix Lietuva“ kolektyvo branduolį sudaro jaunas, išsilavinęs ir žingeidus kolektyvas – darbuotojų amžiaus vidurkis siekia 26 metus, o nemažai dirbančių – užsienyje mokslus baigę, bet Lietuvą pasirinkę, specialistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA