Į Kauną žengia nauja paslauga – dviračių ir automobilių dalinimosi sistema | Kas vyksta Kaune

Į Kauną žengia nauja paslauga – dviračių ir automobilių dalinimosi sistema

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Užregistruotas projektas, kuriame atskleista, kas teiks ilgai lauktą dviračių nuomos paslaugą mieste. Tiesa, vadinasi ne nuoma, o dviračių dalinimosi paslauga. Jei politikai pritars sumažinti įmonei vietines rinkliavas, sistema pradės veikti dar prieš vasarą.

Dar 2014-ųjų metų rudenį kalbėta, kad mieste atsiras dviračių nuomos terminalai, kuomet dviratį galima išsinuomoti ir palikti visai kitoje miesto vietoje. Panaši sistema jau veikia Vilniuje. Kaune dviračių nuomos sistema turėtų skirtis nuo sostinės reklaminiais plotais, kurie atneštų pajamų į miesto biudžetą.

Visgi, ilgą laiką neatsirado verslininkų, norinčių įrengti automatinius dviračių nuomos terminalus, tad teko konkursą skelbti kelis kartus. Tačiau, panašu, jog po ilgo laukimo, į Kauną žengia jau girdėta kompanija. Suteikti galimybę miestiečiams naudotis ne savais dviračiais suteikia įmonė „UAB Prime Leasing“, kuri valdo miesto automobiliukus „CityBee“.

Kauniečiai dviračiais galės dalintis jau šį sezoną

Žinoma automobilių dalinimosi sistemos įmonė „CityBee“ jau spėjo užsitarnauti vardą dėl patogios automobilių nuomos. Panašus principas veiks ir su dviračiais. Planuojama, kad nuo gegužės 1-os dienos mieste pradės veikti maždaug 150-ies dviračių dalinimosi sistema, kuomet žmonės gali pasinaudoti dviračiais tada, kada jiems reikia ir palikti nebūtinai ten, kur transporto priemonę pasiėmė. Jei bus poreikis, dviračių kiekis bus padidintas iki 200. Dviračių dalinimosi sistema veiks bent 6 mėnesius, t.y., šiltuoju sezonu.

Artimiausiame tarybos posėdyje politikai svarstys, ar suteikti lengvatas įmonės automobiliams. Kitu atveju, skaičiuojama, kad automobilių ir dviračių dalinimosi sistemos neš nuostolius įmonei.

„Į Kauno miesto savivaldybę kreipėsi automobilių dalinimosi paslaugas teikianti įmonė su pasiūlymu teikti Kauno mieste dviračių dalinimosi paslaugą. Kadangi dviračių dalinimosi paslauga nėra pelninga, todėl sėkmingam bendram automobilių ir dviračių dalinimosi paslaugos įgyvendinimui Kauno mieste įmonė prašo atleisti Automobilių dalinimosi paslaugos automobilius nuo stovėjimo vietų rinkliavos Kauno mieste.

Įmonė planuoja teikti automobilių dalinimosi paslaugą etapais. Automobilių dalinimosi paslaugą pirmuoju etapu planuojama teikti iki 50 vnt. automobilių, antruoju etapu – iki 100 vnt. automobilių, o vėliau ir daugiau, atsižvelgiant į kauniečių ir miesto svečių poreikius“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Manoma, kad tokia automobilių ir dviračių nuomos sistema pagerins susisiekimo mieste galimybę ir paskatins išlipti iš nuosavų automobilių ir pasinaudoti transportu tada, kai reikia, bereikalingai neužkemšant miesto gatvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA