Miesto valdžia apdovanojo iškiliausius kauniečius | Kas vyksta Kaune

Miesto valdžia apdovanojo iškiliausius kauniečius

Kaunas.lt nuotr.

Vasario 16-ąją pagerbti miestui ir visai Lietuvai nusipelnę kauniečiai. Jiems Kauno valstybiniame muzikiniame teatre įteikti garbės ženklai. Apdovanotas ir rašytojas, pelnęs Bernardo Brazdžionio literatūros premiją.

Santakos 2-ojo ir 3-čiojo laipsnio garbės ženklais apdovanoti aštuoni asmenys. Tarp jų – Lietuvos aviacijos muziejaus vyr. muziejininkas Jonas Čepas, kuris jau 40 metų domisi bei renka medžiagą apie tautos didvyrius – lakūnus Steponą Darių, Stasį Girėną, Feliksą Vaitkų.

Lietuvos garbės donoru tapęs kaunietis Antanas Damarackas Santakos 3-čiojo laipsnio garbės ženklu apdovanotas už aktyvią savanorišką, neatlygintiną kraujo donorystės veiklą. Apdovanojimą pelnė ir bendruomenės centro „Girsta“ vadovė Zinaida Streikienė, kuri apdovanota už Kauno miesto istorinės ir kultūrinės atminties gaivinimą, tautiškumo ir pilietiškumo ugdymo sklaidą bendruomenėje.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas Zenonas Šalna, kuris jau dešimtmetį organizuoja ir telkia Aleksoto bendruomenę. Jis kasmet su Aleksoto bendruomenės centru kauniečiams surengia per 50 renginių, talkų ir socialinių akcijų.

Kauno technikos kolegijos direktoriaus pavaduotoja Marija Jotautienė apdovanota už svarų indėlį formuojant Kauno kaip akademinio miesto įvaizdį bei puoselėjant studijų tradicijas Kaune. 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanota Kauno tarpukario architektūros specialistė Jolita Kančienė. Toks pat apdovanojimas įteiktas ir Vidmantui Staniuliui už Kauno miesto, Lietuvos kultūrinės, istorinės veiklos puoselėjimą ir sklaidą.

Krepšinio treneris Edas Nickus apdovanotas už nuopelnus sportui – per ilgus trenerio darbo metus jis yra surengęs daug tarptautinių turnyrų Lietuvoje ir tinkamai atstovavo miestui bei šaliai tarptautiniuose turnyruose užsienyje.

Už indėlį į Kauno miesto kultūrinį gyvenimą burmistro Jono Vileišio pasidabruotu medaliu apdovanota Kauno kamerinio teatro aktorė Violeta Steponkutė-Tamošiūnienė. Šis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos rankiniui taip pat įteiktas Gintautui Stasiulevičiui. Šventinio renginio metu taip pat apdovanotas ir baidarių bei kanojų irklavimo tarptautinės kategorijos treneris Egidijus Gustas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA