Patriotinės eitynės „Lietuva yra mūsų” – tiesiogiai portale „Kas vyksta Kaune” (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Patriotinės eitynės „Lietuva yra mūsų” – tiesiogiai portale „Kas vyksta Kaune” (vaizdo įrašas)

R. Tenio nuotr.

Įvairiai vertinamos patriotinės eitynės, tapusios tradiciniu renginiu Kaune vasario 16-ąją, minint 1918-ųjų vasario 16 dienos Lietuvos tarybos pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės aktą, vėl grįžo į Kauną. Tiesioginį vaizdą ir interviu iš eitynių stebėkite portale „Kas vyksta Kaune“. Transliacijos pradžia 14:15 val.

Kaip skelbia renginio organizatoriai, šių metų eitynių tema – Lietuva yra mūsų. Eitynės prasideda 14:30 val. Ramybės parke, kur senosiose Kauno kapinėse nuskambės sveikinimo žodžiai. Po jų dalyviai patrauks eitynių maršrutu ir keliaus per Vytauto prospektą, Laisvės alėją, Vilniaus gatvę, kur galiausiai senosios Prezidentūros kiemelyje bus atiduota pagarba prezidentui Antanui Smetonai.

Skelbiama, kad šiais metais bus pagerbti Lietuvai nusipelnę didvyriai, kuriuos nenustodami bando juodinti Lietuvos priešai. Eitynių organizatoriai teigia, kad jie žino, kas yra tikri tautos didvyriai ir juos vardina: Juozas Ambrazevičius-Brazaitis, Kazys Škirpa, Jonas Noreika-Vėtra, Adolfas Ramanauskas-Vanagas, Antanas Baltūsis-Žvejys, Povilas Plechavičius, kiti Lietuvai nusipelnę didvyriai.

Kiekvienais metais patriotinės eitynės lydimos kandžių replikų dėl dalyvių naudojamos retorikos ir šūkių, kad Lietuva skirta tik lietuviams.

Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos organizuojamą renginį prižiūrės ir Kauno apskrities policijos pareigūnai. Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė policijos viršininkas Darius Žukauskas, „pareigūnų dirbs tiek, kiek jų reikės užtikrinant viešąjį saugumą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA