Kauno klinikinėje ligoninėje atvertos naujos koplyčios durys | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje atvertos naujos koplyčios durys

Sauliaus Tvirbuto nuotr.

Laisvės alėjoje esančiame Kauno klinikinės ligoninės skyriuje vasario 11 dieną vyskupas Kęstutis Kėvalas pašventino į naujas ir labiau pamaldoms pritaikytas patalpas perkeltą koplyčią.

„Tai erdvė, kur galima pabūti su Dievu. Iš čia jūs išeisite kitokie. Tai pažadu žinodamas, ką reiškia pabūti Dievo akivaizdoje, – kalbėjo vyskupas K. Kėvalas. – Ši vieta yra priminimas apie brangią Dievo dovaną – gailestingumą. Ligoniai čia gydomi tiek fiziškai, tiek dvasiškai.“

Taip pat vyskupas aukojo šv. Mišias bei pasiūlė pavadinti šventovę šv. Mergelės Marijos, Ligonių sveikatos vardu. Po pamaldų K. Kėvalas aplankė ir palaimino ligoninėje gydomus pacientus.

Karmelitų parapijos klebonas Renaldas Šumbrauskis padėkojo Kauno klinikinės ligoninės Ūkio ir infrastruktūros sektoriaus vedėjui Kęstučiui Krikščiūnui už bendradarbiavimą įrenginėjant koplyčią, įsiklausimą į dvasininkų pastabas.

Koplyčios altorių ir liturginius reikmenis dovanojo šv. Elžbietos Seserų kongregacijos vienuolės Vokietijoje. Šią paramą organizavo šios kongregacijos atstovės Lietuvoje. Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas už tai įteikė padėkos raštus seserims Jolantai ir Rafaelai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA