Kauno abiturientų Šimtadieniai vis dažniau keliasi už mokyklos ribų | Kas vyksta Kaune

Kauno abiturientų Šimtadieniai vis dažniau keliasi už mokyklos ribų

R. Tenio nuotr.

Likus trims mėnesiams iki egzaminų, Kauno mokyklos stengiasi kuo originaliau paminėti Šimtadienį. Pastebima, kad vis dažniau 100 dienų iki brandos egzaminų, šventė persikelia už mokyklos ribų.

Renginių organizatoriai pastebi, jog Kauno abiturientų Šimtadieniai kasmet pasižymi vis didesne prabanga ir tuo, jog šventės organizavimas atiduodamas į profesionalų rankas. Skaičiuojama, kad viena klasė šventei negaili ir trijų tūkstančių eurų. Be to, kuo toliau, tuo dažniau mokyklos bendruomenė renkasi Šimtadienį švęsti įvairiose, ne mokyklos, vietose.

Štai praėjusią savaitę Šimtadienį atšventė „Saulės“ gimnazijos abiturientai. Jie savo šventę perkėlė į VDU didžiąją salę, mat mokyklos aktų salėje netelpa aštuonių klasių abiturientai, jų artimieji ir mokytojai. Moksleiviai pasitelkė profesionalius choreografus ir sukūrė stulbinamą šou. Kiekviena klasė susigalvojo tam tikrą temą ir pagal ją buvo kuriami skirtingi šokiai.

Šį penktadienį ne ką mažesniu griausmu Šimtadienio šventę pasitiko Jono Jablonskio gimnazija. Šios mokslo įstaigos bendruomenė susirinko „Girstučio“ kultūros centre. Mokiniai tikino, kad pasirodyti prieš daugiau nei pusę tūkstančio žmonių, jiems buvo itin jaudinanti akimirka.

Taip mokytojai, tėveliai ir svečiai renkasi tarsi į teatrą, pasižiūrėti į moksleivių sugalvotą programą ir pasijusti tikrai didingoje šventėje. Tradiciškai pirmoje dalyje sveikinimo žodžius tarė mokyklos direktorius, klasės auklėtojai, tėvai. Ačiū tarė ir abiturientai, o mokytojams įteiktos gėlės atrodė lyg padėka nuo didžiosios scenos. Vaidinimas ir neprastas – moksleiviai „Girstučio” rūmuose žiūrovus perkėlė į cirko užkulisius, kur gyveno mimai, akrobatai ir kiti artistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA