Neeilinis Vasario 16-osios minėjimas – ant langų nutūpė šimtai trispalvių paukščių | Kas vyksta Kaune

Neeilinis Vasario 16-osios minėjimas – ant langų nutūpė šimtai trispalvių paukščių

Organizatorių nuotr.

Viena Kauno mokykla nusprendė pasidalinti idėja, kaip visa bendruomenė ruošiasi sutikti Vasario 16-ąją. Į svarbios šventės laukimą ir minėjimą įtraukti įvairaus amžiaus mokiniai, kurie savo rankomis išskirtinai papuošė mokyklą.

Artėjanti Valstybės atkūrimo diena paskatino Kauno Šančių mokyklos bendruomenę imtis gražinti mokyklos sienas ir diegti lietuviškas vertybes vaikų širdyse. Nuo mažiausių iki didžiausių mokinių karpė trijų spalvų paukščius, kurie tapo lietuviškumo simboliu.

Trispalviai paukščiai nutūpė ant mokyklos langų, sudarydami ilgą Lietuvos vėliavą. Idėjos iniciatoriai sakė, kad taip vėliava sujungė visus lietuvius, išsibarsčiusius po platųjį pasaulį.

„Gražiausios spalvos turi
Rast vietą sau širdy,
O širdyje lietuvio
Brangiausios spalvos trys.

Šios, visiems gerai žinomos, dainos žodžiai tapo mūsų akcijos leitmotyvu. Minint Vasario 16 – tąją, Šančių mokyklos bendruomenei kilo mintis sukurti nekasdienišką reginį mokyklos erdvėse.

Be to, kalbėjomės, kad liūdna, jog kasmet mažėja Lietuvos gyventojų bei kad į mokyklas vis mažiau susirenka mokinių. Tad iš paukščių trispalvė yra tarsi šauksmas išvykusiems sugrįžti, nes jų ilgimės ir jie yra laukiami.

Kauno Šančių mokyklos bendruomenė sveikina visus Lietuvos gyventojus valstybės atkūrimo dienos proga“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ rašė mokyklos atstovė G. Poškaitienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA