Sūnų į šulinį įmetusi jauna mama – jau laisvėje | Kas vyksta Kaune

Sūnų į šulinį įmetusi jauna mama – jau laisvėje

delfi.lt 2016/02/12 12:14
DELFI nuotr.

Marijampolės rajono apylinkės teismas sprendžia, ką daryti su 19-mete K. A., kuri trečiadienio rytą į šulinį įmetė savo 7 mėnesių sūnelį. Laimei, skaudžios tragedijos išvengta – berniuką išgelbėjo kaimynas. Nors prokurorai prašė moterį suimti, teismas nusprendė, kad tai per griežta kardomoji priemonė – moteris paleista į laisvę.

Prokuroras Andrius Kiuršinas prašė merginai skirti maksimalią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn. Teismas tokio prašymo netenkino. Dabar sprendžiama, ar skirti moteriai namų areštą ir įpareigoti gyventi atskirai nuo savo vaiko.

Trečiadienio rytą, 9.10 val., policijai pranešta, kad Šakių r., Papartynų kaime motina (gim. 1996 m.) į šulinį įmetė savo 7 mėnesių kūdikį.

„Negaliu spręsti apie jos psichinę būklę – tai padarys ekspertai. Ji iš esmės pripažino padariusi šią veiką. Sako, kad gailisi to, ką padarė. Ir papasakojo aplinkybes, kaip tai padarė. Ji teigia, kad norėjo tą vaiką nužudyti, nes nenorėjo auginti. Kodėl nenorėjo? Konkrečių priežasčių nenurodė. Aš kaip suprantu, susidėjo visi motyvai – finansiniai, emociniai, medicininiai. Vienos konkrečios priežasties nėra. Šiaip, pasakė, kad nenori auginti ir viskas“, – teigė prokuroras.

Artimiausiu metu mergina bus perduota medikams, kurie įvertins jos psichinę būklę.

„Be abejo, bus siūloma skirti ekspertizę ir priklausomai nuo rezultatų žiūrėsime, kaip elgtis toliau“, – teigė A. Kiuršinas.

Teigiama, kad dieną prieš kraupų įvykį mergina išgėrė neaiškias tabletes, tačiau nusikaltimo rytą, kaip ji pati teigia, jokių medikamentų nenaudojo.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA