Šančiuose nelegaliai nugriauta paveldo saugoma siena turės būti atstatyta | Kas vyksta Kaune

Šančiuose nelegaliai nugriauta paveldo saugoma siena turės būti atstatyta

R. Tenio nuotr.

Žemųjų Šančių paveldą saugantys gyventojai nustėro, kai per naktį buvo išgriauta viena kareivinių siena. Paveldo saugininkai nustatė, kad tokie darbai atlikti neteisėtai ir verslininkai įpareigoti atstatyti sieną ir sumokėti baudą.

Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno skyrius, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą dėl Žemųjų Šančių kareivinių pirmojo pastatų komplekso pastato šiaurės rytinio fasado sienos savavališko išgriovimo, nustatė, jog tai buvo padaryta nelegaliai.

Portalui „Kas vyksta Kaune” vyriausiasis specialistas Liutauras Tarbūnas tikino, jog darbus atliekanti bendrovė buvo pateikusi tik siūlymus, kaip sutvarkyti aplinką, tačiau griovimo darbų juose nebuvo numatyta, todėl darbai sustabdyti.

Išnagrinėjus visus dokumentus, nuspręsta verslininkus nubausti 860 eurų bauda ir įpareigoti atstatyti nugriautą sieną. Rangovas pažeidimo neginčijo, baudą sumokės, pažadėjo ateityje nenusižengti bei atstatyti nugriautą sieną.

KPD skelbia, kad rangovas motyvavo savo veiksmus tuo, kad sienos būklė buvo labai bloga, įrengti sienoje tarybiniai vartai buvo demontuoti ir dalis sienos nugriuvo savaime, kitą dalį sienos nuardė rangovas savo iniciatyva.

Juozapavičiaus pr. esančiose senosiose kareivinėse planuojama įrengti butus, tad šiuo metu ten zuja statybininkai. Vienas pastatas jau beveik baigtas. Antrasis pastato aukštas primena jūrinius konteinerius, tad vietiniai gyventojai piktinasi, kad paveldo tokioje architektūroje praktiškai nelieka.

Portalas „Kas vyksta Kaune” jau yra skelbęs apie tai, kad šioje vietoje verslininkai jau yra išgriovę paveldo statinius, kai buvo statoma nauja parduotuvė. Tą kartą užkliuvo saugomi, raudonų plytų rūsiai. Jei ne vietiniai gyventojai, buldozeriai būtų sunaikinę dar kelis rūsius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA